DANI AMERIČKE KULTURE U NOVOM SADU: Radi se novi mural na Bulevaru oslobođenja

S.B.

25. 09. 2020. u 12:13

ДАНИ АМЕРИЧКЕ КУЛТУРЕ У НОВОМ САДУ: Ради се нови мурал на Булевару ослобођења

Foto: DAK

U OKVIRU manifestacije "Dani američke kulture", u Novom Sadu na zidu zgrade broj 113 na Bulevaru oslobođenja, počela je izrada uličnog art murala na temu srpsko-američkih odnosa.

To je već četvrti mural koji će u okviru tradicionalne kulturne saradnje grada Novog Sada i Američke ambasade, ukrasiti zid likovima Grega Popovića, Pita Marevića (Pistol Pit), Vlada Divca, Predraga Stojakovića, Nikole Jokića, Igora Kokoškova i Darka Miličića a naslikaće ga poznati regonalni strit art umetnik, Uroš Štrboja.

Program dana američke kulture već uveliko traje u Novom Sadu, a građani su do sada mogli da prisustvuju Filmskom festivalu američkih klasika, stend ap komediji Marijane Aranđelović i mnogobrojnim radionicama koji pokrivaju umetničke forme stripa, filma i pozorišta.

Kulturna manifestacije se završava panel diskusijama o srpsko ametričkim odnosima i kulturnoj diplompatiji na kojima će, između ostalih, učestvovati i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i Entoni Godfri, ambsador Sjedinjenih država u Srbiji.

Prošlogodišnji hit mjuzikl “Kosa“ se takođe izvodi u okviru dana američke kulture i na repertoaru je 26. i 27. Septembra u Pozorištu Mladih.

Program dana američke kulture je tradicionalno besplatan i otvoren za javnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)