MURAL U ČAST PRIRODE: Oslikana zgrada osnovne škole u Bačkom Monoštoru kod Sombora

J.Bekić

16. 09. 2020. u 21:51

ZAHVALjUJUĆI Udruženju građana „Bodrog“ iz Bačkog Monoštora, kod Sombora, i uz finansijsku podršku fondacije „Ana i Vlade Divac“, grupa slikara ovih dana je na zgradi Osnovne škole „22.oktobar“ u ovom mestu oslikala mural posvećen biljnom i životinjskom svetu Rezervata prirode „Bačko Podunavlje“, čiji je centar u Bačkom Monoštoru. Projekat nosi naziv „Možemo i mi“.

МУРАЛ У ЧАСТ ПРИРОДЕ: Осликана зграда основне школе у Бачком Моноштору код Сомбора

Foto: J. Bekić

- Umetnici Nenad Stojkov, Sonja Mirić, Milica Stojković i Dragan Stanković motivima podunavske faune oslikali mural površine 60 kvadratnih metara- pojašnjava dr Dalibor Forgić, jedan od najaktivnijih članova UG „Bodrog“.

Foto: J. Bekić

Kako kažu, radili su čak i noću kako bi ova slika bila na vreme završena.Slikari su u oslikavanju površine koristili brojne alate, a lestve su bile osnovno pomoćno sredstvo.Doprinos uspešnoj realizaciji ove akcije pružila je i MZ ,kao i meštani Marko Šuvak, Stipan Štrangar i Srđan Đukanov.

Na ovaj način deo prirodnog bogatstva iz monoštorskog okruženja predstavljen je užem centru sela i svojevrsna je poruka svima, a posebno najmlađima Monoštorcima o neophodnosti očuvanja prirode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)