Sezona u Lukovskoj i u Kuršumlijskoj banji: "Planinka" gradi uprkos pandemiji

D. Zečević

06. 07. 2020. u 12:30

VANREDNO stanje, proglašeno zbog pandemije još aktuelnog virusa, kuršumlijsko preduzeće "Planinka" je iskoristilo za pripreme nastupajuće sezone, pa su otvoreni kapaciteti u Prolom i Lukovskoj banji. I ne samo da je sve već prepuno već slobodnih mesta nema do novembra.

Сезона у Луковској и у Куршумлијској бањи: Планинка гради упркос пандемији

Foto: M. Labudović

- Kompletni kapaciteti su rezervisani, pa smo s pravom prva turistička destinacija u Srbiji po broju prijava za korišćenje državnih vaučera - kaže direktor "Planinke" Radovan Raičević, naglašavajući i to da svi njihovi objekti rade uz maksimalno poštovanje svih mera koje je propisala Vlada.

Uporedo se, međutim, realizuju i ambiciozni razvojni planovi, pa tako već "niče" treći hotel u Lukovskoj banji, koji će do kraja godine imati 200 ležajeva i koštaće oko osam miliona evra.

Aktuelne su još rekonstrukcija i dogradnja objekta "Žubor" u Kuršumlijskoj banji, koji bi trebalo da raspolaže sa čak 300 kreveta i bude spreman za početak naredne turističke sezone.

- Ovaj posao će koštati gotovo 12 miliona evra, ali se nadamo da će to omogućiti da aktiviramo i olimpijski bazen u ovom mestu. Inače, pored već angažovanih radnika u Lukovskoj banji, otvaranje novog hotela će zaposliti novih 70 ljudi, dok će taj broj u Kuršumlijskoj banji premašiti stotinu - zaključuje Raičević.

VODA

PANDEMIJA nije omela pakovanje čuvene "prolom vode", koja se odnedavno - pored tržišta SAD, Australije i Evrope - plasira još u Kinu i Japan. Inače, godišnje se proizvede i napuni gotovo 50 miliona boca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije