HRAM VASPITANJA I OBRAZOVANJA: Predškolska ustanova u Kraljevu obeležila 67 godina postojanja i rada

G. ĆIROVIĆ

20. 12. 2023. u 14:08

Prigodnom svečanošću u MMC „Kvart“, kraljevačka Predškolska ustanova „Olga Jovičić Rita“ obeležila je 67 godina svog postojanja i uspešnog rada u vaspitavanju i obrazovanju brojnih generacija mališana u gradu na Ibru.

ХРАМ ВАСПИТАЊА И ОБРАЗОВАЊА: Предшколска установа у Краљеву обележила 67 година постојања и рада

GU u Kraljevu

Ovu uglednu ustanovu 1956. osnovao je opštinski Narodni odbor kao prve dečje jasle i obdanište u tadašnjem Kraljevu. Značajne promene nastupile su početkom sedamdesetih, a 1977. godine PU je promenila naziv u Dečji vrtić i jasle „Olga Jovičić Rita“. Devedesetih godina ustanova je raspolagala sa sedam objekata, danas ih ima ukupno 13, a vaspitno-obrazovni rad realizuje se u čak 155 grupa.

GU u Kraljevu

 

- Pre dve godine počeli smo da primenjujemo program „Godine uzleta“ u kome se kaže da je samo jedan period života sa toliko otvorenih mogućnosti, u kome čovek sa toliko energije, istrajnosti i entuzijazma ovladava i razvija složene kapacitete od kojih će zavisiti njegove buduće mogućnosti, njegova ličnost i uspešnost u daljem životu. Taj period je predškolski uzrast – rekla je Marija Jovanović Đusić, direktorka PU „Olga Jovičić Rita“.

GU u Kraljevu

Marija Jovanović Đusić, direktorka PU "Olga Jovičić Rita"

Ona je naglasila da se „godine predškolskog uzrasta prepoznaju kao godine uzleta, pa otud i naziv pomenutog programa“.

- Koliki i kakav će taj uzlet biti, zavisiće od svih nas koji radimo u predškolskom vaspitanju i obrazovanju - dodala je direktorka koja je ovom prilikom za pomoć na unapređenju života i rada ustanove uručila zahvalnicu predsedniku PO grada Kraljeva dr Predragu Terziću.

GU u Kraljevu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!