BRZI INTERNET U ŠKOLAMA: Ministar informisanja u Velikoj Plani i Smederevu

Јелена Илић
Jelena Ilić

01. 12. 2023. u 14:44

MINISTAR informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović posetio je Osnovnu školu "Sveti Sava" u Velikoj Plani i OŠ "Dr Jovan Cvijić" u Smederevu gde je razgovarao sa učenicima koji su učestvovali na edukaciji za bezbednost dece na internetu.

БРЗИ ИНТЕРНЕТ У ШКОЛАМА: Министар информисања у Великој Плани и Смедереву

Ilustracija/Foto: Nenad Zivanovic

Povod obilaska škola je realizacija kapitalnog projekta Ministarstva za informisanje i telekomunikacije "Povezane škole" koji je omogućio povezivanja svih osnovnih i srednjih škola na brzi internet kao i uvođenje lokalnih računarskih mreža.

- U ovom trenutku više od 3.800 lokacija svih osnovnih i srednjih škola u Srbiji, kako matičnih tako i isturenih odeljenja, nalazi se na brzom internetu. U više od 1.900 lokacija smo izgradili lokalne računarske mreže za 730.000 đaka i 100.000 nastavnika i profesora obezbedili mogućnost korišćenja brzog interneta - izjavio je u Smederevu ministar Mihajlo Jovanović.

Ministar je kazao da sada svi đaci mogu aktivno da koriste različite programske jezike, imaju digitalnu nastavu, digitalne udžbenike, i da svi nastavnici koriste elektronski dnevnik.

- Možemo reći da smo jedna od prvih zemalja u Evropi koja je omogućila da svaki đak, i u najmanjem mestu, kao i u velikim gradovima, ima iste mogućnosti kada je u pitanju digitalna nastava - kazao je ministar.

Edukatori Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu održali su učenicima škole "Dr Jovan Cvijić" prezentaciju o izazovima u digitalnom svetu, načinima zaštite i pravilnoj upotrebi digitalnih tehnologija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave