VRANJE SE SEĆA OSLOBODIOCA: Nizom aktivnosti obeležen Dan oslobođenja

J. S.

04. 10. 2023. u 13:24

Nizom aktivnosti i centralnom manifestacijom kraj Spomen kosturnice u Vranju, gde je odata pošta poginulima u Prvom svetskom ratu, obeležen je 4. oktobar, Dan oslobođenja Vranja u Prvom svetskom ratu,.

ВРАЊЕ СЕ СЕЋА ОСЛОБОДИОЦА: Низом активности обележен Дан ослобођења

Foto: J.S.

Govoreći o jednom od najmračnijih trenutaka ljudske civilizacije, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, rekao je da je jedna od zemalja koja je najviše propatila i pretrpela procentualno najveće gubitke bila naša Srbija. O stradanju srpskog naroda u Velikom ratu govorila je i  Olivera Đorđević, predsednica Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine.

Pomen poginulima služio je vladika vranjski Pahomije sa sveštenstvom. U programu su nastupili glumac vranjskog Pozorišta Marko Petričević i hor Muzičke škole „Stevan Mokranjac“.

Održana je i svečana sednica skupštine grada gde se prisutnima obratio predsednik Skupštine grada, kojoj je prethodio prijem za delegaciju Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine.

Foto: J.S.

 

Čestitajući praznik, gradonačelnik Milenković je rekao da je Prvi svetski rat bio mračan period za Srbiju, koja je bila okružena neprijateljima.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)