SKUPLJI BORAVAK U VRTIĆU: Nove cene usluga predškolske ustanove u Ubu

B. PUZOVIĆ

17. 02. 2023. u 13:49

POSKUPEO je boravak mališana u vrtiću Predškolske ustanove “Ub” u Ubu. Smeštaj dece do pripremnog predškolskog programa roditelji će mesečno plaćati 5.969,08, odnosno 20 odsto od pune ekonomske cene, a predškolaca 3.798,73 dinara. Razliku do 80 odsto pune cene dotira Opština Ub.

СКУПЉИ БОРАВАК У ВРТИЋУ: Нове цене услуга предшколске установе у Убу

Foto: B. Puzović

Opštinsko veće Uba, naime, donelo je odluku o novoj ceni usluga u ovdašnjoj predškolskoj ustanovi. Za ovu godinu, usluge iznose 29.845,42 dinara po detetu, a nova cena uslovila je i poskupljenje usluga u svim grupama u obdaništu.

- Do poskupljenja je došlo zbog povećanja cena energenata, hrane, sredstava za higijenu, ali i sa novim cenama bićemo među najjeftinijim obdaništima u Srbiji – rekao je Darko Glišić, predsednik Opštine Ub. - Tržište nas je primoralo da do 15 procenata korigujemo cenu, kako bismo ublažili veliki ekonomski pritisak na predškolsku ustanovu. Računica pokazuje da u ovom trenutku ekonomska cena usluga u obdaništu mesečno iznosi 38.898 dinara po detetu. To znači da bi roditelji, sa 20 odsto učešća, za vrtić mesečno trebalo da izdvoje 7.779 dinara. Cenu nismo toliko povećali, jer ne želimo roditelje da opteretimo, ali me možemo da ostanemo na 5.200 dinara, koliko je do sada mesečno koštao vrtić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024