TRČI ZA DEČAKA IZ PEĆI: Maratonac Aleksandar Kikanović iz Krupnja kreće u Jaši

V. MITRIĆ

03. 09. 2022. u 08:40

LOZNIČANIN Aleksandar Kikanović - poznati maratonac koji godinama trči u humanitarne svrhe, pa je, tako, stizao i do Hilandara, i Moskve, na primer - 4. septembra, ispred hrama Vaznesenja Gospodnjeg u Krupnju kreće na još jedno svojevrsno hodočašće. Cilj je rumunski grad Jaši, udaljen od srca Rađevine tačno 1.150 kilometara, odnosno manastir posvećen Svetoj Petki.

ТРЧИ ЗА ДЕЧАКА ИЗ ПЕЋИ: Маратонац Александар Кикановић из Крупња креће у Јаши

Foto: V. Mitrić

- Planiram da stignem za 27 dana, te da svakog od njih prevaljujem po četrdesetak kilometara - veli Kikanović. - Na put krećem pun ljubavi i želje da moj maraton podstakne dobre ljude, pa da svi pomognemo lečenje osmogodišnjeg dečaka Aleksandra Džavrića iz sela Brestovik kod Peći, kojem je neophodno presađivanje matičnih ćelija u Turskoj. Bio sam gost njegove porodice na Kosmetu i upoznao mališana koji je vedar, pun duha i veoma lepo vaspitan.

Kikanovićevu misiju "Krupnim koracima za Aleksandra" podržava i Opština u Krupnju, koja je obezbedila logistiku za put i jednog pratioca, a prvi čovek lokalne samouprave Ivan Isailović ne krije radost što su u prilici da pomognu i obolelom detetu iz naše južne pokrajine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024