OBELEŽEN DAN OSOBA S INVALIDITETOM: Modnoj reviji prisustvovao gradonačelnik Miloš Vučević

Z. GRUMIĆ

03. 12. 2021. u 15:47

POVODOM obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, 3. decembra, danas je u Kulturnom centru Novog Sada priređena modna revija „Na krilima mašte“, kojoj je prisustvovao gradonačelnik Miloš Vučević sa svojim saradnicima.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСОБА С ИНВАЛИДИТЕТОМ: Модној ревији присуствовао градоначелник Милош Вучевић

Grad Novi Sad

U okviru programa učenici ŠOSO „Milan Petrović“ izveli su igrokaz „Život je slagalica” a a izvedbom kompozicije na klaviru predstavila se Kristina Jevtović, studentkinja druge godine Muzičke akademije.

Tu prigodnu manifestaciju organizovali su Udruženje za pomoć MNRO, Udruženje za dečiju i cerebralnu paralizu „Sunce“ i Udruženje distrofičara Južnobačkog okruga.

- Međunarodni dan osoba sa invaliditetom jeste simboličan datum, ali solidarnost, moralna načela i pitanje razumevanja, nalažu da se o toj temi priča svakog dana u toku godine – istakao je Vučević i pozvao na međusobno razumevanje i pomaganje.

- Svaka osoba u jednoj zajednici zaslužuje pravo na šansu i niko nema pravo da joj oduzme to. Grad je uradio dosta toga na polju olakšavanja života osobama sa invaliditetom, ali nije dovoljno poručio je gradonačelnik napomenuvši da još ima mnogo barijera kojih se moramo osloboditi, ne samo onih arhitektonskih nego i mentalnih, odnosno predrasuda, nerazumevanja i nezainteresovanosti.

On je izrazio uverenost da zajedničkim snagama i naporom možemo da „uklopimo raznovrsne puzle različitosti i da dobijemo jednu lepu koloritnu sliku jedinstva“.

Predsednik Gradske organizacije slepih Goran Vuković zahvalio je na podršci koju Grad pruža raznim organizacijama osoba sa invaliditetom i istakao da je ta saradnja na izuzetno visokom nivou.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom će u Novom Sadu biti obeležen nizom aktivnosti, koje će tokom decembra biti realizovane na više lokacija u gradu, poput preventivnih medicinskih pregleda, tribina, pozorišnih predstava, sportskih takmičenja, likovnih izložbi, modnih revija, kreativnih i muzičkih radionica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)