NOVAK PONOVO POMAŽE SRBIJI: Donirana oprema za borbu protiv Kovida!

Novosti online

23. 11. 2020. u 14:55

НОВАК ПОНОВО ПОМАЖЕ СРБИЈИ: Донирана опрема за борбу против Ковида!

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

NOVAK Đoković nastavlja da pomaže Srbiji, ponovo je Fondacija "Novak Đoković" donirala opremu vrednu više miliona dinara

Fondacija "Novak Đoković" nastavlja da oprema zdravstvene ustanove u Srbiji pružajući doprinos protiv virusa COVID-19!

Ova fondacija koju je osnovao najbolji teniser sveta, ovoga puta je pomogla Klinički centar Srbije višemilionskom donacijom.

Institutu za onkologiju i radiologiju KCS uručen je mobilan aparat za dezinfekciju i sterilizaciju površina francuske kompanije AIRINSPACE ukupne vrednosti 1.700.000,00 dinara, dok je Klinici za neurohirurgiju KCS donirano šest špric pumpi švajcarske kompanije CODAN ARGUS, koje se koriste prilikom pružanja intravenozne terapije. Vrednost ove donacije iznosi 1.035.513,00 din.

Nacionalna direktorka Fondacije "Novak Đoković", Maja Kremić, istakla je da Fondacija pažljivo prati situaciju i u skladu sa njom pruža podršku onima kojima je to najpotrebnije.

- Imajući u vidu povećanje broja obolelih od KOVID-19 virusa, naši zdravstveni radnici ponovo su se našli na najvećem udaru, kako bi uspeli sve pacijente uspešno da zbrinu i izleče. Ovaj put odlučili smo da pomoć pružimo Institutu za onkologiju i radiologiju i Klinici za neurohirurgiju u sklopu Kliničkog centra Srbije. Nadamo se da će ovi aparati poboljšati uslove kroz redovnu dezinfekciju i sterilizaciju prostorija u kojima borave pacijenti i na taj način pomoći u smanjivanju cirkulacije virusa, ali i da će naša donacija olakšati procese pružanja intravenozne terapije. Svesni smo da je pred nama izazovan period i dug put izlaska iz krize uzrokovane KOVID-19 virusom, ali smo isto tako spremni da pomognemo bržem oporavku zajednice -  istakla je Kremić.

Prof. dr Danica Grujičić, v.d. direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, naglasila je da se u ovoj ustanovi lečenje i dijagnostika kod onkoloških pacijenata tokom epidemije sprovodi bez prekida i uz maksimalno korišćenje kapaciteta.

- U cilju zaštite pacijenata, ali i zaposlenih od KOVID-19 infekcije, u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije primenjujemo brojne mere, uključujući poseban režim čišćenja i dezinfekcije. Aparat za dekontaminaciju površina iz vazduha je od velikog značaja jer omogućava brzu i temeljnu dezinfekciju kritičnih prostora i površina koje su teško dostupne. Već u prvoj nedelji smo ga koristili za dezinfekciju u operacionim salama, intenzivnoj nezi i prostorijama za izolaciju na odeljenjima. Zahvaljujemo se Fondaciji Novak Đoković na ovoj značajnoj donaciji koja će doprineti bezbednijem okruženju kako za pacijente, tako i za zaposlene Instituta - izjavila je prof. dr Grujičić.

Novak donirao milione evra

Na početku zdravstvene krize prouzrokovane virusom KOVID-19, Novak i Jelena Đoković, donirali su milion evra za nabavku neophodne medicinske opreme za bolnice i zdravstvene ustanove širom Srbije. Do sada su između ostalog uručena 12 respiratora i 54 kliničkih monitora Kliničkom centru u Kragujevcu, Opštoj bolnici u Kruševcu, Opštoj bolnici Čačak, KBC-u u Kosovskoj Mitrovici, Opštoj bolnici Ćuprija, i Opštoj bolnici „Studenica“ – Kraljevo, dok je Klinici za pulmologiju KCS-a uručeno 5 neinvazivnih Softflow respiratora i 57 pari antibakterijskih klompi. Fondacija je donirala i 5 miliona dinara Opštoj bolnici u Novom Pazaru za nabavku neophodne medicinske opreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

filipa

23.11.2020. 15:28

Svakim danom se sve više divim Jeleni i Novaku. Nema reči kojim bi im se zahvalila za sve ovo što rade za srpski i druge narode. Takve istinske heroje nismo imali bar 80 godina! Hvala im.