SVITOLINA JE APSOLUTNO NIKO: Šamil Tarpiščev odgovorio ukrajinskoj teniserki povodom spora oko Vimbldona

Đ. S.

13. 05. 2022. u 22:14

UČEŠĆE ruskih i beloruskih tenisera na Vimbldonu i dalje stvara raskol u svetu "belog" sporta.

СВИТОЛИНА ЈЕ АПСОЛУТНО НИКО: Шамил Тарпишчев одговорио украјинској тенисерки поводом спора око Вимблдона

FOTO: AP

Sa jedne strane, Rusi su pozdravili navodnu odluku vrhuške ATP da na adresu "Ol Ingland kluba" upute protestnu notu povodom odluke da pomenuti igrači i igračice ne budu deo najprestižnijeg turnira, pominje se čak i da će se Vimbldon igrati samo za prestiž i novac, bez dobijanja rangirnih poena.

Sa druge strane, pak, ukrajinski sportisti su čvrsti u svom stavu i ne žele da vide ruske i beloruske kolege sa druge strane mreže.

- Dozvoliti ruskom igraču da igra na teniskom terenu je zapravo propaganda za Kremlj - istakla je Elina Svitolina, ukrajinska teniserka za francuski "Liberasion".

- Za nas Ukrajince veoma je važno da se izjasne, da izaberu na koju stranu će da stanu. Jer, ako ne kažu svoje mišljenje o ovome, ne znamo da li podržavaju svoju vladu, da li podržavaju akciju vojske. 

Nije se dugo čekao odgovor iz Ruske federacije. Predsednik tamošnjeg teniskog saveza, Šamil Tarpiščev ne smatra da Svitolinine reči imaju težinu.

- Ne treba obraćati pažnju na ono što Svitolina kaže, ovo nije samo moje mišljenje, već i advokata. Zbog bilo kakve izjave, ruski igrači mogu biti isključeni iz nekih takmičenja. Sada igramo, sve nam je u redu. Glupo je uopšte reagovati. Ko je Svitolina? Apsolutno niko - poručio je Tarpiščev.

DA ODBRANIMO TAKMIČARSKI PRINCIP

OSVRNUO se Tarpiščev i na reči osude brojnih teniskih asova na odluku čelnika Vimbldona da zabrane Rusima i Belorusima nastup.

- Igrači i savez su zahvalni svima koji su već stali u odbranu naših sportista kojima nije dozvoljeno da se takmiče. Po mom mišljenju, svi vrhunski igrači trebalo bi da nas podrže i da tako odbranimo takmičarski princip u svetu tenisa - kazao je prvi čovek ruskog tenisa.


BONUS VIDEO Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je postao najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest