OGLASIO SE MRZITELJ NOVAKA ĐOKOVIĆA: Pratio Evroviziju, a reakcija kada je video Konstraktu...

Novosti online

13. 05. 2022. u 16:32

NAKON što Ana Đurić "Konstrakta" nastupila u polufinalu Evrovizije 2022, oglasio se najveći mrzitelj Novaka Đokovića i mnoge iznenadio svojom reakcijom

ОГЛАСИО СЕ МРЗИТЕЉ НОВАКА ЂОКОВИЋА: Пратио Евровизију, а реакција када је видео Констракту...

Twitter / Ben Rothenberg / Tanjug-AP

Američki novinar Ben Rotenberg poznat je kao neko ko uvek pronađe način da iskritikuje najboljeg tenisera sveta, pa često "ide na živce" ljudima u Srbiji zbog javno izrečenih stavova, koji često nisu nimalo po volji onima koji vole Noelta.

Ali, Novak Đoković je ovoga puta bio u drugom planu.

Razlog za to je bio Evrosong 2022, odnosno trenutak kada je Konstrakta izvela pesmu "In corpore sano", u drugoj polufinalnoj večeri.

Rotenberg je, pomalo iznenađujuće za evropske prilike, jer Amerikancima nije baš svojestveno da detaljno prate zbivanja sa "starog koninenta", rešio da "kaže koju" i o predstavnici Srbije.

Učinio je to nakon što je odgledao evrovizijski nastup Izraela, a onda i Ane Đurić, i to ovako:

- Nastup Izraela mi se čini kao da su stihovi nasumično birani iz generatora reči za "Drag trku" (engl. "drag" je reč kojom se od kraja 19. veka označavaju osobe koje se oblače kao osobe drugog pola; prim. aut.), što svakako ima neku svoju publiku, ali ne mogu da zamislim da će ovo proći (dalje). Nastup Srbije je, međutim, bio mnogo uticajniji i originalniji. Voleo bih da su u celoj pesmi koristili titlove (umesto samo u pojedinim delovima), ili da ih nisu koristili uopšte - pohvalio je Ben Rotenberg nastup Konstrakte u polufinalu.

Inače, kada smo već kod sportskih novinara, a u sportu su klađenja česta pojava, postale su poznate i kvote za pobedu na Evroviziji 2022, pa da vam ih i javimo.

Evrovizija / Evrosong 2022 - kvote za finale

Najveće šanse, gotovo sve kladionice na svetu, daju Ukrajini (kvote su prilično male, što kladionice i postavljaju kada veruju u nečiji uspeh - kreću se od 1,27 do 1,33, što znači da se na uplaćenih 100 dinara zarađuje 27 do 33 dinara).

Slede drugoplasirana Velika Britanija sa daleko manjom šansom (kvota je čak sedam), pa Švedska (kvote su od osam do 9), zatim Italija sa kvotom 13, te Španija (od 17 do 19), Poljska (od 41 do 51), Grčka (od 51 do 58), dok je na osmom mestu Konstrakta.

Konstrakta / Foto EBU /Andres Putting/Sarah Louise Bennett

Predstavnicca Srbije zauzima na kladionicama osmu poziciju jer za nju kvote variraju od 51, preko 67, sve do 91.

To znači da bi na uloženih sto dinara zarada bi ila od 5.000 do 9.000 dinara ako se ispostavi da će "In corpore sano" pobediti, a neko se baš na to i kladio. Desi li se baš to - biće vrlo zanimljivo videti reakciju Bena Rotenberga kome se nastup Srbije u polufinalu veoma svideo, a Srbiju nije baš često hvalio u svojim javnim nastupima.

Podsetimo, finale Evrosonga 2022. na programu je u subotu, 14. maja, od 21 sat po srednjevropskom vremenu.

BONUS VIDEO Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je postao najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)