NENAD BOROVČANIN: Hvala predsedniku Vučiću na podršci boksu

Tanjug

16. 02. 2021. u 11:51

GODINA iza nas ostaće upamćena više po lošem nego po dobrom za ceo svet, ali boks se u Srbiji vratio u porodicu sportova zahvaljujući velikoj podršci koju dobijamo od predsednika Aleksandra Vučića i želim da mu se zahvalim za "vetar u leđa" koji smo dobili, izjavio je predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin.

НЕНАД БОРОВЧАНИН: Хвала председнику Вучићу на подршци боксу

Foto: BSS

"U godini iza nas virus korona promenio je svet, ali svet se bori i pobeđuje. S druge strane mi živimo u zemlji u kojoj se poštuju ljudi. U zemlji Srbiji, u kojoj predsednik države Aleksandar Vučić, sa svojim timom radi danonoćno, kako bi Srbija išla napred, za budućnost svih nas i pre svega budućnost naše dece.

Nevidljivi neprijatelj se više ne širi velikom brzinom, vakcine svakodnevno stižu u velikom količinama, po čemu smo prevazišli mnoge zapadne sile, a o okruženju da i ne govorim.

Zadovoljan sam jer se boks vratio u porodicu sportova Srbije, gde je dugo godina bio u “dubokom snu”, naveo je Borovčanin u saopštenju.

Boks je postao tema u medijima, tema u kućama, tema na ulicama, ističe prvi čovek srpskog boksa.

"Besplatne škole boksa su pokrenute skoro u svim gradovima naše lepe zemlje, kako bi svako dete imalo jednaku šansu da se bavi sportom bez naplate članarine. Bokseri imaju odlične uslove, sve uzrasne selekcije obavljaju pripreme od naših planinskih lepotica do dalekog Kavkaza gde su trenutno naši seniori. Oprema, suplementacija, dnevnice, stipendije za sve šampione Srbije novo su lice srpskog boksa. BS S opet funkcioniše, imamo tim ljudi koji svakodnevno radi, formirane sudijsku, trenersku organizaciju... Spreman je i program obuke trenera za rad sa najmlađima u saradnji sa Fakultetima za sport, kao i rusko-kubanskim instruktorima za obuku trenera".

Svega ovog oko boksa teško da bi bilo da nije pomoći predsednika države Aleksandra Vučića, koji je i sam svojevremeno rekreativno trenirao boks u Pinkiju, konstatuje Borovčanin.

"Za ovu godinu pomoć nam je duplirana i zato i na ovaj način želim da mu se zahvalim i da kažem da je on vetar u leđa svih nas.Takođe zahvaljujem se i na dosadašnjoj podršci Olimpijskog komiteta Srbije, oko sprovođenja programa i nastupa na takmičenjima". Takođe i lokalnim samoupravama koje pomažu boks i klubove, a posebno gradu Beogradu, dodao je Borovčanin.

"Naišli smo i na razumevanje Ministarstva omladine i sporta, sa kojima je u toku dijalog, kako bi smo rešili probleme koji traju osam godina, čak još iz 2012, a sve oko početka finansiranja naših programa. Boks je plemenita veština. Boks je sport koji u našoj zemlji ima veliku istoriju. Idemo napred, ideja imamo puno i nadamo se još vidljivijim uspesima", poručio je Borovčanin.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (83)

Aleksandar

16.02.2021. 13:02

Što se tiče boksa očekujem daćemo postići dobre rezultate kao zemlja. Podrška predsednika mnogo toga govori koliko ceni i poštuje naše sportiste.

teo

16.02.2021. 14:17

Ova podrška mnogo toga govori uvek smo se kao zemlja predstavljali na najbolji mogući način. Ponosan sam na sve što smo do sada kao zemlja postigli. Ovo je jedan veliki korak za nas.

Mara

16.02.2021. 14:53

Godina iza nas je bila teska,u smislu da smo ostali uskraceni za mnoge stvari,ali se drzava trudila da nam u vidu pomoci nadomesti koliko toliko te nedostateke i hvala na tome.

Lika

16.02.2021. 15:36

Nekada smo imali sjajne boksere, u doba stare Jugoslavije. Srbija je nastavila tu dobru tradiciju ulaganja u sport i podršku sportistima, naročito u poslednjih nekoliko godina. A, imajući u vidu to da smo već organizovali ozbiljan broj velikih takmičenja u različitim sportovima, nema sumnje da ćemo odraditi i odličan posao u organizaciji bokserskog prvenstva.

Gordana

16.02.2021. 16:10

Drzava podrzava sve sportove, jer sportisti su nasi ambasadori sirom sveta koji pronose slavu Srbije. Organizacija Svetskog prvenstvo u boksu je idealna prilika da jos jednom prikazemo celom svetu, u nasem najlepsem izdanju.

Jovana

16.02.2021. 16:24

Boks je dugo bio u drugom planu, ali lepa vest je povratak ove plemenite vestine u porodicu uspesnih sportova. Naravno, u svemu tome veliku uloguje imala novcana pomoc drzave koja je bila neophodna za resavanje nekih nagominalih problema.

Jovana

16.02.2021. 16:25

Све врсте спорта треба развијати и неговати! Између осталог и бокс..Не смемо заборавити да се ближи Светско првенство у боксу. Добра припрема резултираће и добрим резултатима.

Lazar

16.02.2021. 16:34

Najzad da boks dobije svoje mesto koje zasluzuje u Srbiji.Manje treba ulaganja da bi se dobili svetski bokserski asovi, no u onim sportovima gde ocito nemamo rezultata,poput;fudbala,rukometa...

Filip

16.02.2021. 16:37

Nakon dužeg vremena borialčki sportovi u Srbiji imaju ogromnu podršku države koje omoćiti našim borcima da ostvare odlične rezultate ne velikim takmičenjima.

Mina

16.02.2021. 17:02

Srbija je zemlja sporta i izuzetnih sportisa. Boks je jedan od sportova koji drava prepoznaje I zeli da ulozi u njega I svojoj deci omoguci da se bave ovim sportom!

Sanja

16.02.2021. 17:08

Godina iza nas ostaće upamćena više po lošem nego po dobrom za ceo svet, ali boks se u Srbiji vratio u porodicu sportova zahvaljujući velikoj podršci koju dobija od predsednika Vučića.

Milos

16.02.2021. 18:49

Lepa vest jos lepsi dogadjaj u najavi. Verujem da ce epidemioloska situacija dozvoliti da Srbija bude ponosna na ovu organizaciju i sportsko desavanje

star

16.02.2021. 19:56

Uopšte ne sumnjam da neće država i Vučić pomoći da se ovo svetsko prvenstvo organizuje na svetskom nivou, kako to Srbija zna da uradi.