POZNAT TERMIN ODRŽAVANJA: Krenule prijave za 34. Beogradski maraton

Tanjug

22. 01. 2021. u 11:46

ПОЗНАТ ТЕРМИН ОДРЖАВАЊА: Кренуле пријаве за 34. Београдски маратон

Foto: N.Paraušić

PRIJAVLJIVANJE za 34. Beogradski maraton počelo je i može se obaviti na zvaničnom sajtu maratona, saopšteno je danas.

Beogradski maraton održaće se 16. maja, a termin održavanja ovogodišnjeg maratona usaglašen je sa najvažnijim svetskim krovnim organizacijama iz oblasti trčanja - Svetskim udruženjem maratona i uličnih trka (AIMS), Međunarodnim Institutom za trkačku medicinu (IIRM) i Serijom najvećih svetskih maratona (WMM).

Kako se navodi, termin održavanja 34. Beogradskog maratona već se nalazi u kalendaru AIMS-a, kao i u zvaničnom časopisu ove globalne trkačke organizacije Distance Running, a takođe je objavljen i u kalendaru WMM, s obzirom da je Beogradski maraton ove godine i kvalifikacioni maraton za Svetsko prvenstvo u masters kategoriji u okviru ove prestižne serije (Abbott World Marathon Majors Wanda Age Group World Championships).

"Očekujemo da po dugogodišnjoj tradiciji 34. Beogradski maraton bude uspešno i odgovorno organizovan događaj koji ce ostvariti i svoje značajne sportske, promotivne, humanitarne i druge programske ciljeve o kojima ćemo uskoro obavestiti trkačku i ostalu javnost", navodi se u saopštenju.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)