ČAVIĆ O POLUBRATU I PLIVANJU: Znam da sam pobedio Felpsa, to je jedino važno!

Novosti online

18. 11. 2020. u 20:01

Milorad Čavić ponovo je oduševio sve ljubitelje plivanja širom sveta.

ЧАВИЋ О ПОЛУБРАТУ И ПЛИВАЊУ: Знам да сам победио Фелпса, то је једино важно!

FOTO: AP

Legendatni srpski plivač, kojem je ukradena pobeda u finalu Olimpijskih igara 2008. godine u trci na 100 metara delfin, u razgovoru za internet emisiju australijskog plivača Breta Hoka prisetio se mitske borbe sa Majklom Felpsom u Pekingu.

"Ja tu trku nisam izgubio, već sam pobedio. Ja to znam i to je jedino važno, jer medalja ne značio ništa. I da sam osvojio zlato, isto bih rekao jer ne pridajem značaj materijalnim stvarima. Mnogo mi je važnije ono što osećam, a to je da sam prvi dotakao zid. Uostalom, ozbiljno razmišljam da poklonim sve smedalje koje sam osvojio. Dvoumim se samo kome da ih predam, jer meni nisu potrebne. Mislio sam da ih doniram Muzeju sporta u Srbiji, možda i Međunarodnom olimpijskom komitetu, mada mislim da tek njima nisu potrebne. Videću, možda ih poklonim sinu, a možda i svom treneru", objasnio je Čavić.

Srpski plivač je tokom razgovora otkrio i jednu stvar iz privatnog života.

"Sećam se, 2003 godine sam dobio mejl od jednog čoveka u kojem me je pitao da li poznajem Dušana Čavića. Rekao sam mu da mi je to tata i spojio sam ih, da bi se ispostavilo da mu je to vanbračni sin, odnosno moj polubrat. Svi smo bili kod kuće i otac me je rekao da ne zna kako da kaže majci. Ja sam za dve nedelje imao veliko takmičenje, oborio sam prvi svetski rekord i otac je euforiju iskoristio da kaže mami: „Jupii, e, da, imam još jednog sina“. Sve je dobro prošlo, a moj polubrat je jedan od najboljih ljudi koje sam upoznao, sjajan momak", konstatovao je Milorad Čavić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)