PUKLA BOMBA: Hamilton zvanično u Ferariju od 2025. godine!

S. R.

01. 02. 2024. u 20:56

ČUVENI crveni kombinezon "crnog konjića" biće „uniforma“ Luisa Hamiltona od 2025. godine! U jednom od najvećih transfera u istoriji Formule 1 sinoć je i zvanično potvrđeno da će, Britanac, sedmostruki prvak sveta i rekorder po broju trijumfa u „najbržeg karavana na svetu“ sedeti za upravljačem slavnog Ferarija.

ПУКЛА БОМБА: Хамилтон званично у Ферарију од 2025. године!

Foto: AP

Prvo je Mercedes potvrdio da će se dve strane rastati i time staviti tačku na saradnju koja je trajala 11 sezona i rezultirala sa šest vozačkih kruna i osam pehara u konkurenciji konstuktora. 

U saopštenju nemačkog tima navodi se da je Britanac iskoristio opciju izlaska iz ugovora na kraju sezone. 

- U smislu dua tim-vozač naše partnerstvo je bilo najbolje koje je viđeno u istoriji Formule 1 i na to gledamo sa ponosom. Zbog toga će Luis uvek biti važan deo u istorije Mercedesa u motosportu. Znali smo da će naš odnos jednog dana morati da se prekine, i to je danas. Prihvatili smo Hamiltonovu odluku da potraži novi izazov, ipak i dalje imamo još jednu zajedničku godinu. Zajedno smo fokusirani da naša poslednja godina bude što bolja - rekao je šef ekipe Toto Volf.

I sam Hamilton dirljivo se oprostio od tima.

- Proveli smo predivnih 11 sezona zajedno. Ponsan sam na sve što smo učinili. Mercedes je bio deo mene u većini mog života, ovo je jedna od najtežih odluka koje sam doneo. Međutim, smatram da je ovo pravo vreme za novi izazov i naredni korak. Zauvek ću biti zahvalan timu koja mi je kao porodica i Volfu. Želim da završimo na najbolji mogući način, mogu da kažem da sam posvećen 100 odsto da pružim "srebrnim strelama" sezonu za pamćenje - istakao je Luis.

Tim iz Maranela samo je šturo podelio informaciju da je zvanično ozvaničena višegodišnja saradnja sa Hamiltonom ne navodeći do kada će je stavljen „paraf“. Luis će tako zameniti Španca Karlosa Sainca kome ugovor ističe na kraju sezone. Timski kolega u Ferariju 39-godišnjem pilotu biće Šarl Lekler, koji je nedavno "šarnuo“  novi bogatiji ugovor, čija dužina nije zvanično objavljena, ali je u pitanju saradnja najmanje do 2027. godine.

Poslednji put kada je Ferari osvojio titulu u konkurenciji vozača dogodilo je još 2007, kada je u bolidu bio Finac Kimi Raikonen, dok su kao konstruktori pehar prigrabili 2008. i od tada "poste".
Nova sezona Formula 1 započeće 2. marta Velikom nagradom Bahreina.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!