SAME SEBE MATIRALE: Kako su rukometašice Srbije na startu druge faze Svetskog prvenstva ispustile bodove protiv Poljske

S. K.

07. 12. 2023. u 22:55

SJAJAN početak - očajan finiš. Rukometašice su, kao protiv Danske, u finišu meča prokocakle bodove i u prvom kolu grupe 3 druge faze SP u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj izgubile od Poljske - 21:22 (13:10). Srpkinje u subotu (18.00) igraju sa Nemačkom, a učešće na šampionatu planete završavaju u ponedeljak (15.30) protiv Japana.

САМЕ СЕБЕ МАТИРАЛЕ: Како су рукометашице Србије на старту друге фазе Светског првенства испустиле бодове против Пољске

Tanjug/AP

Izabranice Uroša Bregara su bez bodova ostale i što su u drugom poluvremenu igrale veoma slabo u napadu. Šta im je vredela dobra odbrana, kada to nisu umele da materijalizuju. Srpkinjama je trebalo punih 10 minuta da u nastavku preko Marije Laništatin zatresu mrežu Poljakinja. I pored toga dugo su čuvale prednost, koju su prvi put izgubile u 48. minutu. Uspele su na trenutak golovima Janjuševićeve i Lazićeve da vrate vođstvo, a onda su u poslednjih pet minuta potonule, kada su Poljakinje povele sa 22:20. Ipak, imale su šansu posle gola Janjuševićeve da izjednače, ali za dva i po minuta nisu našle rešenje kako da nadmudre čvrstu odbranu protivnica.

U prvom poluvremenu su naše taktički nadmudrile Poljakinje. Igrale su strpljivo, na dug napad, nezadrživa je bila Sanja Radosavljević,a bile su veoma sigurne u odbrani. Uspele su da umire najbolji igračicu Poljske Kobilinsku, a niti su im dozvolile brzu igru. Povele su naše brzo sa 4:0, na trenutak su se Poljakinje vratile i pripretile (4:3), ali su Srpkinje uspele da vrate plus četiri, poslednji put u 27. minutu kada je Bojičić pogodila za 12:8. Do kraj prvog dela protivnice su uspele da se primaknu na 10:13.

Međutim, kao protiv Danske, devojkama u teget dresovima koncetracija je popuštala u nastavku. I dalje su igrale solidno u odbrani, ali kao da su zaboravile na napad. Bile su beizdejne, bezopasne, nisu koristile krila. Srećom, u tim trenucima ni Poljakinje nisu bile ubojitije. Na našu žalost rivalke su u poslednjih 20 minuta ubrzale igru, Srpkinje su polako počele da gube korak, snagu, energiju, u Poljskoj su se uz Kočanijak, razigrale Balsam i Noćun i preokret je bio neizbežan.

Šteta, što nisu uspele makar da izjednače, jer bi im taj bod, bez obzira što su izgubile svaku šansu da se nađu u četvrtfinale, mnogo značio na psihološkom planu. Ovako je svima jasno da moraju još mnogo da uče.

SRBIJA - POLjSKA 21:22 (13:10)

DVORANA: "Jiske bank boksen" u Herningu. Gledalaca: 500. Sudije: Belkhiri i Hamidi (Alžir). Isključenja: Srbija 10, Poljska 6 minuta. Sedmerci: Srbija 5 (5), Poljska 4 (3).

SRBIJA: Simić, Radosavljević 6, Veličković, Vukajlović, Laništanin 5 (3), Nuković, Janjušević 3 (2), Jovović, Stamenić, Kubina, Lovrić, Bojičić 3, Radević, Lazić 4, Milojević, Čolić (6 odbrana).

POLjSKA: Plaček, Galinska 1 (1), Kobilinska 4, Balsam 4 (2), Vertelak 1, Matuščik 2, Gornja 1, Tomčik, Rosijak 1, Urbanska, Mičalak, Kočaniak 6, Ušinovič, Masna, Noćun 2, Zima (5 odbrana)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!