SA ADE KA PARIZU: Jovani Arsić osvajanjem bronze na EP najavila pohod i na medalju na SP u Beogradu, na kojem se vadi olimpijska viza

S. K.

30. 05. 2023. u 08:45

ČAST srpskog veslanja na EP na Bledu spasila je Jovana Arsić. Rođena Zrenjaninka, članica Partizana je u finalu skifa stigla do svoje prve medalje na velikim takmičenjima, bronzane i najavila napad na pobedničko postolje i na SP početkom septembra u Beogradu.

СА АДЕ КА ПАРИЗУ: Јовани Арсић освајањем бронзе на ЕП најавила поход и на медаљу на СП у Београду, на којем се вади олимпијска виза

Foto: OKS

- Prva medalja je uvek posebna. Od kada sam došla na Bled to mi je bio cilj, išla sam na trofej, nisam htela da ga prepustim nekoj drugoj veslačici - ističe u razgovoru za "Novosti" Jovana Arsić.

Od Jovane su bile bolje šampionka Holanđanka Florijan Korolijen i srebrna Švajcarkinja Aurelija Maskima Katrina Janžen. Arsićeva je od Bugarke Desislavi Angelovoj bila je brža za pola sekundi.

- Trka je bila dosta zahtevna zbog tehničkih detalja, jer je bilo dosta vetrovito na stazi. Krenula sam dobro, borila sam se od početka do kraja, veslala borbeno, što je na kraju bilo dovoljno za bronzu - priča Arsićeva.

Kada se pogleda poredak, stiče se utisak da nijednog trenutka nije bilo dileme ko će osvojiti medalje...

- Tako deluje na prvi pogled. Ali, bilo je jako dramatično, zato što je Bugarka ostala pola sekunde iza mene. Uslovi za vreme trke su bili dosta loši, u svakom zaveslaju svašta je moglo da se promeni, da mi neko malo uspori čamac. U jednom trenutku sam čak bila u poziciji da se borim za drugo mesto. Ali, sam na kraju bila treća - naglašava Arsićeva.

Kruna ovog leta je SP od 1. do 10. septembra u Beogradu, na kojem će se vaditi i olimpijske vize.

- Opet ću da se borim za medalju, pa ćemo da vidimo. Konkurencija će biti još jača. Ne zaboravimo da je Holanđanka prošle godine bila prvakinja sveta, dosta je dominantna. Pre Beograda očekuje me i Svetski kup u Lucernu, na kojem će se videti koliko ko može na Adi Ciganliji.

Jovana Arsić je rođena 10. septembra 1992. u Zrenjaninu. Počela je u rodnom gradu. Sada je članica Partizana, u koji je došla iz Crvene zvezde. Pre dve godine je na evropskim kvalifikacijama izborila plasman na OI u Tokiju, gde zbog brojnih problema nije ostvarila željeni plasman.

- Sa svakog takmičenja uvek se izvuče nešto korisno - pozitivna je Arsićeva.

U zemlji nema konkurenciju, naročito od trenutka kada su se povukle Iva Obradović i Ivana Filipović. Prirodno, višestruka je prvakinja Srbije.

- Zbog toga treniram sa muškarcima. Nekad je previše naporno, jer moraš da budeš kao vojnik.

Napredovala kod Stojića

JOVANA je zadovoljna uslovima koje ima u Partizanu.

- U novom timu dosta su se potrudili da mi pomognu. Trener Nikola Stojić, Đorđe Višacki, OKS, Partizan. Da nije bilo njih ne bi bilo ni ove medalje. Moram da naglasim da sam dosta napredovala od kada sam počela da radim sa Stojićem. Kako će biti u budućnosti, videćemo - kaže Arsićeva.

Dvojac šesti u Evropi

Osim Arsićeve Srbije je na EP na Bledu imala još tri posade. Dvojac (Martin Mačković, Miloš Vasić) je šesti, skifista Nikolaj Primenov 10, a dubl skul (Aleksandar Filipović, Aleksandar Beđik) 11. na Starom kontinentu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!