PEHAR PRVAKA SRBIJE PONOVO U RUKAMA JAGODINSKIH RUKOMETAŠICA (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

24. 05. 2023. u 10:01

Mislim da ne postoji nijedan klub u Srbiji koji je u bilo kojoj sportskoj disciplini ostvario uspeh koji je postigao jagodinski Ženski rukometni klub – ocenio je predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma, koji je danas primio jagodinske rukometašice.

ПЕХАР ПРВАКА СРБИЈЕ ПОНОВО У РУКАМА ЈАГОДИНСКИХ РУКОМЕТАШИЦА (ФОТО)

Foto:Z. Gligorijević

On je podsetio da su rukometašice najpre osvojile Superkup Srbije, potom Kup Srbije, a u utorak i Prvenstvo Srbije. Najveće zasluge pripadaju predsedniku ŽORK Jagodina Aleksandru Miladinoviću, koji je na čelu kluba dugi niz godina, treneru Draganu Markovu, jer „nije lako da se uigra 90 novih novih rukometašica, jer se svake godine promeni sastav kluba, i da postignu takav rezultat“.

- Verovatno je to razlog zašto se rukometašice opredeljuju da igraju za Jagodinu. Mi smo uvek vodili računa da plate budu na vreme, što nije slučaj u drugim gradovima. Znam koliko je teško da se postigne ovakav rezultat. U Srbiji se poslednjih meseci dešava nešto loše, a rukometašice Jagodine donose radost i veselje, na čemu sam im puno zahvalan. Jagodina se trudi da liči na naš rukometni klub i da budemo prvi u svemu, što i jesmo – ocenio je Marković.

Predsednik kluba izjavio je da je ŽORK juče završio sportsku takmičarsku sezonu i da su ostvareni zacrtani ciljevi, jer su osvojena sva tri trofeja.

-Sezona je bila veoma teška i naporna. Teške povrede rukometašica malo su nas omele da se i u evropskim takmičenjima pomerimo na lestvici. Zbog toga protiv Španije nismo uspeli da napravimo planirani rezultat. To nam je jedini žal za ovu sezonu – rekao je Miladinović i dodao da ovih trofeja ne bi bilo da grad Jagodina, a naročito Dragan Marković Palma nisu stali iza Ženskog rukometnog kluba.

Trener Markov složio se da je svaka sezona bila naporna, a ova posebno. Pored rukometašica koje „ostavljaju srce na terenu“, ali i svojim ponašanjem dostojno reprezentuju grad van njega, najbitnija je podrška grada Jagodine.

-Samo mi znamo kako nam je bilo na terenu, na svakoj utakmici. Prošle godine nismo ispunile cilj, a ove godine smo titulu vratile u naš grad i naš klub, zbog čega sam veoma ponosna i zahvalna svima na podršci – rekla je Jelena Gojković.

Srna Sukur je dodala da grad Jagodina svojom podrškom „postavlja podlogu na koju one stavljaju sve trofeje“, što im je dodatni motiv za osvajanje titula.

TROFEJI

Jagodinske rukometašice Kup Srbije osvojile su šest puta: 1993, 2014, 2021, 2022. i ove godine, titulu prvaka Srbije 2018, 2019, 2021. i ove godine, Superkup 2020. i 2021. godine, a Svesrpski kup 2021. godine.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna