"NOVAC MI NE DAJE ENERGIJU KAO TRENING": Habib Nurmagomedov otvorio dušu o popularnosti, biznisu, vežbanju... (VIDEO)

Novosti online

17. 06. 2022. u 13:07

MMA javnost ostala je šokirana kada je 24. oktobra 2020. Habib Nurmagomedov nakon pobede nad Džastinom Gejčijem objavio kraj karijere, iako mu je samo jedna pobeda falila da brojku zaokruži na 30. Dagestancu je otac preminuo ranije tokom te godine, a Nurmagomedov je dao obećanje majci kako će mu borba protiv Gejčija biti poslednja.

НОВАЦ МИ НЕ ДАЈЕ ЕНЕРГИЈУ КАО ТРЕНИНГ: Хабиб Нурмагомедов отворио душу о популарности, бизнису, вежбању... (ВИДЕО)

Foto: EPA

Teško su se UFC i predsednik Dena Vajt nosili s tim potezom Habiba i još uvek ga pokušavaju vratiti u oktagon velikim svotama novca. Ipak, Dagestanac jasno daje do znanja kako obećanje majci vredi više od bilo kakvog novca i okrenuo se nekim drugim poslovima.

Trenutno je okupiran ulogom prometora u svojoj "Igl FC" organizaciji. Iako često naglašava da je zadovoljan novom funkcijom, nedavno je izjavio da prelazak na drugi način života uopšte nije bio lak.

 

- Bilo je to jako teško za mene. Još uvek je teško. Ne mogu pronaći nešto u čemu uživam kao u treningu. Samo kad treniram, osećam se dobro. Čak i na poslovnim sastancima, kad sklapamo dobre poslove i zarađujemo dobar novac, to mi ne daje istu energiju koju dobijam tokom trening kampa. Zato sam nastavio da vežbam, ali ne kao pre. Naravno, deo vremena posvećen je poslovnim projektima - objasnio je Nurmagomedov.

Penzionisani dagestanski borac poznat je kao veliki vernik i puno pažnje pridaje svojoj islamskoj religiji. Često je tokom karijere znao isticati kako postoje puno veće stvari od novca i slave, a još uvek se teško nosi s činjenicom da je poznata osoba.

- Iskreno, to mi stvara neprijatnost. Puno je minusa u vezi sa tim. Naravno, popularnost vam otvara neka vrata u biznisu, ali većinu vremena osećam nelagodu, jer sve oči uprte su u vas. Jedino unutar svoje sobe i unutar svoje kuće, možete se osećati slobodno. Čim izađete iz kuće, ne osećate se slobodno - objasnio je Habib nedostatke koje donosi globalna popularnost.

Njegov mentalitet i radne navike nešto su što ga je izdvajalo od ostalih boraca i zbog čega je ostao neporažen tokom 29 profesionalnih nastupa. On je poznat kao jedan od najvećih radnika među MMA borcima, a u spomenutom razgovoru opisao je kako je izgledala njegova dnevna rutina dok se još nije penzionisao.


- Ujutro bih trčao, zatim bih otišao kući da se odmorim, pa bih odradio trening uveče. Dolaskom kući razmišljao bih kako to nije dovoljno, samo dva treninga. Moram odraditi još jedan. Ponekad bih trenirao sve do 11 ili 12 sati uveče. Tri puta dnevno bih trenirao, došao bih kući, imao bih pet ili šest sati za odmor, jer u sedam ujutro me čeka novi trening. To je bio moj život. Sve sam žrtvovao. Spavaj, treniraj, jedi, ponavljaj. To je sve - objasnio je Nurmagomedov kako izgleda dan jednog šampiona.


BONUS VIDEO: Poruka rumunske teniserke čitaocima "Novosti"
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024