POZLAĆENA DECENIJA: Goran Šćepanović za "Novosti", posle uspeha karatista na SP

G.KELIĆ

23. 11. 2021. u 09:00

OD karatista Srbija uvek može da očekuje samo najveće uspehe, a ta očekivanja su oni ponovo opravdali odličnim rezultatom na tek završenom SP u Dubaiju, sa kojeg se vraćaju sa dve medalje u prtljagu, zlatnom Jovane Preković i srebrnom (muškarci ekipno), po čemu su šesti u generalnom plasmanu u konkurenciji više od 100 zemalja.

ПОЗЛАЋЕНА ДЕЦЕНИЈА: Горан Шћепановић за Новости, после успеха каратиста на СП

Naši karatisti i karatistkinje u Dubaiju Foto KFS

- Prezadovljni smo, ogroman rezultat je ostvaren. Ovaj uspeh je došao tačno deset godina od kad smo postali svetski prvaci u Beogradu, čime smo na najlepši način zaokružili jednu dekadu srpskog karatea, protkanu odličjima. Opravdali smo poverenje svoje zemlje, sa ponosom je predstavljali, a ono što je najvažnije, nastavili kontinuitet osvajanja medalja - ističe za "Novosti" Goran Šćepanović, selektor naše reprezentacije.

Prvo ime našeg nacionalnog tima, ali i celokupnog turnira, jeste Jovana Preković, koja je u Emiratima ispisala istoriju, objedinivši u 2021. titule svetskog, olimpijskog i evropskog prvaka.

- Pre svega mi je drago zbog Jovane koja je još jednom pokazala da je istinski brend srpskog sporta, a potom i naših momaka koji su predvođeni iskusnim Slobodanom Bitevićem i Stefanom Joksićem napravili veliki rezultat.

U finalu se nije moglo pored Italije koja je slavila sa 3:0, a Šćepanović ističe da rezultat ne pokazuje pravi odnos snaga.

- Ništa slabiji nismo bili od Italijana, otvorili smo meč kako nismo želeli, međutim, tu su nijanse odlučivale, uz neke čudne sudijske odluke - naglašava Šćepanović.

Pored osvajača odličja, odličan nastup imali su i mlađi takmičari, pre svih Ivana Perović, koja je izgubila u borbi za bronzu od predstavnice iz Kazahstana.

- Ivana je vanserijski talenat, svetska prvakinja u kadetskom i juniorskom uzrastu. Za nju je ovo bio prvi seniorski nastup na velikom takmičenju, a uz to je nastupala u težoj kategoriji od svoje. Ispustila je vođstvo usled neiskustva, međutim, pokazala je da na nju može najozbiljnije da se računa u budućnosti. Takođe, nesrećan poraz u drugom kolu doživeo je Vladimir Brezančić (do 84 kg), koji je zaradio diskvalifikaciju zbog udarca nogom, koji je bio jačeg kontakta. 

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri