NA STARTU DERBI KRAJ IBRA: Odbojkaši Ribnice otvaraju sezonu protiv Partizana

G. ĆIROVIĆ

30. 09. 2021. u 13:49

NA premijeri nove odbojkaške sezone kraljevačka Ribnica će u petak (19.00), u derbiju prvog kola nacionalnog šampionata, u novoj hali sportova kraj Ibra ugostiti beogradski Partizan.

НА СТАРТУ ДЕРБИ КРАЈ ИБРА: Одбојкаши Рибнице отварају сезону против Партизана

Foto: G.Šljivić

Popularni „musketari“, aktuelni osvajači Kupa Srbije, već su na startu priprema nagovestili svoje visoke ambicije ove sezone i pohod na sva četiri trofeja – u nacionalnom prvenstvu, kupu i superkupu, kao i u evropskom CEV kupu.

- Već na startu igramo derbi protiv crno-belih koji takođe imaju visoke ambicije, a predvodi ih odlični mladi strateg Bojan Janić. Prošle sezone smo imali nekoliko neizvesnih duela protiv Partizana, očekujem sličan meč i sada uz, naravno, naš trijumf – kaže Ivan Todorović, kapiten Ribnice.

U odnosu na prošlogodišnji sastav, Kraljevčane su pojačali naš bivši zlatni reprezentativac Vlado Petković, ruski internacionalac Aleksandra Safonov, kanadski korektor Ksander Ketražinski, primač Dimitrije Pantić i povratnici Branislav Seizović i Slobodan Milovanović, a pre nekoliko dana dres Ribnice su zadužili i reprezentativni libero Nikola Peković i korektor Božidar Vučićević, sa kojim je potpisan otvoreni ugovor. Klub su napustili Nejtan Delgajdis (Partizan), Jovan Vukmirović (Radnički KG) i Lazar Močić (Metalac Takovo).

- Mislim da smo formirali veoma jak tim, u skladu sa ambicijama – dodaje kapiten „musketara“. - Idemo, međutim, korak po korak. Sada je najvažnije da uspešno prebrodimo crno-bele i napravimo lepu uvertiru pred Superkup protiv Vojvodine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KREĆE NAJVEĆI CIRKUS U KINI: Aston Martin najbrži na treningu