KORONA U OLIMPIJSKOM SELU: Nije ni počelo, a organizatori već na mukama

Novosti online

17. 07. 2021. u 08:17

JEDNA osoba je pozitivno testirana na kovid-19 u olimpijskom selu u Tokiju, saopštili su danas organizatori Olimpijade i izrazili zabrinutost zbog epidemiološke situacije nedelju dana uoči početka 32. Letnjih Olimpijskih igara.

КОРОНА У ОЛИМПИЈСКОМ СЕЛУ: Није ни почело, а организатори већ на мукама

Olimpijsko selo u Tokiju Foto AP

Izvršni direktor Olimpijskh igara u Tokiju Toširo Muto potvrdio je da je jedan olimpijski zvaničnik iz inostranstva bio pozitivan na korona-test, ali nije želeo da otkriva nacionalnost te osobe, prenosi Rojters.

Olimpijske igre u Tokiju su odložene na godinu dana zbog pandemije korona virusa i biće održane skoro bez gledalaca u sportskim arenama i pod strogim karantinskim pravilima.

Sportisti tek pristižu u Japan na Olimpijske igre koje će trajati od 23. jula do 8. avgusta, ali javnost u Japanu ne gleda sa odobravanjem na Olimpijadu zbog ponovnog porasta broja novih infekcija korona virusom i zabrinutosti da bi priliv stranih posetilaca mogao da doprinese da se igre u Tokiju pretvore u rizik koji može dodatno da optereti medicinski sistem Japana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)