"TROJKE" SU RAK-RANA: Košarkaši Partizana očajni u odbrani šuta iza linije 6,75

G. KELIĆ

10. 01. 2021. u 20:26

KAKO odbraniti šut za tri poena za košarkaše Partizana ove sezone postaje jednačina sa više nepoznatih.

ТРОЈКЕ СУ РАК-РАНА: Кошаркаши Партизана очајни у одбрани шута иза линије 6,75

FOTO: ABA Liga

Poput lošeg đaka, crno-beli iz meča u meč ponavljaju iste greške koje će ih, po svemu sudeći, koštati prelazne ocene, naročito u regionalnom takmičenju, u kojem su svojim sedmim porazom, a drugim od čačanskog Borca (71:75), napravili još jedan veliki korak unazad kada je u pitanju plasman u plej-of ABA lige.

Čačani su "valjku" ubacili 11 šuteva van linije 6,75 metara (isti broj trojki pogodili i u prvom međusobnom okršaju), što im je umnogome omogućilo da naprave još jednu "senzaciju" protiv favorizovanog protivnika. Međutim, da to nije izuzetak, već pravilo koje potvrđuje nemoć crno-belih, govori i broj pogođenih trojki ostalih timova u regionu u okršaju sa izabranicima Saše Filipovskog.

Gotovo sve ekipe su u utakmici sa Partizanom pogodile više šuteva iz daljine nego što to prosečno čine u tekućoj sezoni, a pogotovo u utakmicama u kojima su zabeležili trijumfe. Tako je, na primer, podgorička Budućnost protiv Partizana ubacila deset trojki, dok u proseku pogađa jedva sedam. FMP je crno-belima ubacio 12 trojki (rekord ove sezone), a prosečno to čini devet puta po meču. Slična situacija se dešavala kako sa najjačim ekipama, tako i sa onim najslabijima, što posebno zabrinjava.

Problema je dobro svestan i strateg beogradskog sastava Saša Filipovski.

- Borac nas je u napadu raširio, pogađali su, igrali dobru košarku. Na drugoj strani, u odbrani su dosta puštali neke naše igrače koji nisu pogađali otvorene šuteve. Normalno da nisam zadovoljan igrom, iako smo radili, ali taj rad se nije video. Bilo je premalo organizacije i strpljenja u napadu, dok smo u odbrani bili loši prilikom vraćanja i pomaganja sa prvog dodavanja - priznaje Filipovski.

KOBNE "TROJKE"

1. Borac 11 (10)

2. Budućnost 10 (7)
3. FMP 12 (9)
4. Cedevita O. 13 (13)
5. Igokea 8 (8)
6. Zadar 5 (7)
7. Cibona 7 (9)
8. C. zvezda 15 (11)
9. Mornar 4 (9)
10. Mega 6 (9)
11. Krka 12 (11)
12. Split 9 (8)
* Tim, "trojke" protiv crno-belih i njihov prosek u sezoni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni