HOĆE GA ZVEZDA, NADAJU MU SE GROBARI: Filip Petrušev otkrio šta posle Mege

Novosti online

06. 01. 2021. u 09:15

KOŠARKAŠKI klub Mega je odigrao prijateljski meč protiv Olimpijakosa u Grčkoj, a veliku pažnju privukao je Filip Petrušev.

ХОЋЕ ГА ЗВЕЗДА, НАДАЈУ МУ СЕ ГРОБАРИ: Филип Петрушев открио шта после Меге

Foto: KK Mega/ABA liga

U razgovoru za "SDNA" istakao da je zadovoljan u Megi. 

"Ako postoji sredina koja može da me pripremi za NBA, to je Mega. Tražili su me mnogi klubovi u Evropi, ali jako malo njih ima toliko mladih igrača. U ekipi imamo desetoricu uzrasta između 19 godina i 21, a igramo u jako dobroj organizaciji. Imamo vremena da radimo, da napredujemo i da se razvijemo takmičarski na svim nivoima. Mega zna kako da razvije talenat, a mnogi su odatle otišli u NBA, zato sam znao – ako se budem vraćao u Evropu, biće to jedino Mega", rekao je Petrušev.

Upravo je iz beogradskog kluba 12 igrača odabrano na draftu, a neki, poput Nikole Jokića i Ivice Zubca imaju zapažene uloge u svojim timovima. 

"Trudim se da idem stopama tih igrača, jer su oni bili jako uspešni ovde. Naročito Jokić, tako da mi svi oni daju primer i pokazuju mi put", ispričao Petrušev. 

On je na kraju otkrio gde namerava da ide iz Mege, hoćemo li ga naredne godine videti na draftu? 

"U prethodne dve godine sam govorio da ću izaći na draft, pa sam se vraćao na Gonzagu. Tako da – očekujte neočekivano. I sledeće sezone ću objaviti učešće. Hoću da to bude moj sledeći korak i imaće smisla. To je moj veliki cilj", rekao je Petrušev.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)