DA LI JE BOJKOT UTAKMICA UVOD U KRAJ SEZONE: Lejkersi i Klipersi glasali za prekid, Lebron napustio sastanak

Novosti online

27. 08. 2020. u 10:59

ДА ЛИ ЈЕ БОЈКОТ УТАКМИЦА УВОД У КРАЈ СЕЗОНЕ: Лејкерси и Клиперси гласали за прекид, Леброн напустио састанак

foto: EPA

MILVOKI Baksi su bojkotovali utkamicu sa Orlandom u znak protesta protiv rasne nejednakosti i brutalnosti policije prema Afroamerikancima.

Ekipa Medžika nije želela da prihvati pobedu službenim rezultatom. NBA liga je odložila ceo takmičarski dan... I sada se postavlja pitanje da li je ovo početak otkazivanja ostatka sezone i upražnjeno mesto prvaka?

Prema analitičaru i poznavaocu okolnosti u NBA ligi Deviju Mileru, timovi razmatraju mogućnost da se spakuju i odu kući. Oni su o tome već razgovarali na sastanku u Orlandu.

Sastanak su vodili Kris Pol i Endri Iguodala. Lebron DŽejms je rekao je da želi da vidi više akcije i učešća vlasnika franšiza u svemu ovome. On je kasnije zbog oštre diskusnije i većine glasova da se plej-of nastavi (protiv bili samo Lejkersi i Klipersi) napustio sastanak, a za njim su pošli i igrači oba tima iz Los Anđelesa.

Inače, zvezda Lejkersa je među prvima podigla glas zbog policijske represije nad Afroamerikancem pre nekoliko dana u Vinskonsiju. Lebron se zapitao: Dokle više policijske brutalnosti i širenja rasne neravnopravnosti?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Alex

27.08.2020. 12:04

Prekinuti NBA ligu. Pokažnjavati aktere prekida. Takođe da plate štetu za otkupljena TV prava. Politikom mogu da se bave i dalje bez ograničenja.

Dragan R

27.08.2020. 14:01

@Alex - А ја очекујем да се јави баба Меркел и да запрети санкцијама Америци или да се позову Путин и Лукашенко да посредују у налажењу демократског решења и мирној транзицији власти у САД.