PUSTIO KANDŽE ZA PARTIZAN: Boldvin iz NBA kalupa zaustavio Virtus i osvojio MVP nagradu

V. P.

11. 01. 2024. u 21:59

SADA već „beogradski“ Makabi izvukao je oštre kandže pred duel sa Partizanom u „Areni“ ubedljivim trijumfom nad Virtusom u hali „Aleksandar Nikolić“ (95:78), privremenom domu izraelskog velikana.

ПУСТИО КАНЏЕ ЗА ПАРТИЗАН: Болдвин из НБА калупа зауставио Виртус и освојио МВП награду

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Ovom pobedom ostao je iznad crte za direktan plasman u plej-of i omogućio Barseloni da nakon slavlja u meču sa Olimpijakosom (86:78) izgura Bolonjeze sa drugog mesta evroligaške tabele.

Da Vejd Boldvin nije propustio sedam utakmica u dosadašnjem toku takmičenja, tim trenera Odeda Kataša skoro izvesno bi imao koju recku više (skor 12-8) i možda gledao u leđa samo Real Madridu. Američki bek NBA kvaliteta, iako je u domovini igrao uglavnom za timove Razvojne lige, bio je blizu dabl-dabl učinka sa 22 poena (6/12 za dva, 2/3 za tri) i osam asistencija, uz pet skokova za indeks korisnosti 29. Makabi je imao još četvoricu dvocifrenih, Džona Dibartolomea (16), Bonzija Kolsona (14), Romana Sorkina (13) i Lorenca Brauna (12).

- Morali smo da imamo odgovor na svaki trik veoma dobro vođenog tima, sa mnogo akcija, MVP kandidatom Tokom Šengelijom i Markom Belinelijem, najboljim šuterom kojeg sam video u životu - rekao je posle meča Boldvin, MVP 20. kola Evrolige koji je na sezonskom proseku od 14,8 poena i 4,9 asistencija.

Šengelija je sa devet poena odigrao drugu najskromniju košgetersku utakmicu u sezoni, tako da Virtusu nije pomogla ni druga najefikasnija partija Belinelija. Italijanski veteran ubacio je 24 poena, pogodio sedam trojki iz 12 šuteva. Dvocifrenu granicu u ekipi trenera Luke Bankija prešao je još samo Ajzea Kordinije sa 13 poena, dok je srpski reprezentativac Ognjen Dobrić i dalje u autu zbog povrede.

BRINU NIKOLA I FILIP

Pogled ka Atini svakako brine selektora Srbije Svetislava Pešića u olimpijskoj godini. Reprezentativni centar Nikola Milutinov nikako da se vrati na svoj nivo, dok Filip Petrušev retko ustaje sa klupe Olimpijakosa.

Milutinov je protiv Barse uhvatio osam lopti, tri u napadu, ali je postigao samo četiri poena (šut 2/4). Trener Barcokas nije pružio priliku Petruševu, koji je u Evroligi ulazio u igru na samo pet mečeva i ukupno ubacio svega 12 poena.

Drugi pik NBA drafta 2014. godine Džabari Parker, od ove sezone uzdanica Barse, postavio je lični evroligaški rekord sa 21 poenom u trijumfu nad prošlogodišnjim finalistom Olimpijakosom. Ipak, najkorisniji igrač meča bio je Vili Ernangomez sa 16 poena i pet skokova, po 13 su postigli Tomaš Satoranski i zahuktali Nikola Kalinić, koji je imao i četiri asistencije i dve uhvaćene lopte.

Tim iz Pireja, koji je letos ostao bez Saše Vezenkova i Kostasa Slukasa, nije ni senka onog iz prošle sezone koji je u ligaškoj trci prvi prošao kroz cilj. Sada je na tom nivou samo Alek Piters, najefikasniji u Olimpijakosu sa 22 poena, dok je nekadašnji plejmejker Partizana Najdžel Vilijams-Gos postigao 12.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)