AMERI U NEVERICI: Srbin ubacio deset trojki i 40 poena, a nije Nikola Jokić

Novosti online

12. 12. 2023. u 06:42

U NBA okršaju dvojice reprezentativaca Srbije, pobedu su slavili Denver nagetsi Nikole Jokića, iako je bek Atlante Bogdan Bogdanović odigrao najbolji meč u dosadašnjoj NBA karijeri.

АМЕРИ У НЕВЕРИЦИ: Србин убацио десет тројки и 40 поена, а није Никола Јокић

Foto: AP

Bogdanović je tako nadmašio svoj prethodni rekord još iz 2020. godine, kada je u dresu Sakramenta postigao 35 poena. Takođe, nikada u NBA karijeri nije pogodio više trojki na jednoj utakmici, a najbliži je bio kada je Šarlotu 2021. ubacio osam.

Bivši igrač Partizana je postao tek drugi košarkaš u istoriji NBA lige koji je kao igrač sa klupe uspeo da upiše 40 poena uz 10 pogođenih trojki. Pre njega to je pošlo za rukom samo Džej Ar Smitu.

Precizan je sinoć bio i Srbin u redovima pobedničke ekipe. Nikola Jokić je meč završio sa 25 postignutih poena, a samo četiri puta je promašio šut iz igre - 9/13 za dva i 1/1 za tri poena.

Odličan u pobedi Denvera bio je Džamal Marej sa 29 poena (12-15), Džulijan Stroter ubacio je 22, Eron Gordon 18, a Redži Džekson 12 poena.

Atlanta je od treće četvrtine bila bez Treja Janga koji je zbog prigovora sudijama isključen sa utakmice, te su Bogdanović, Marej i družina morali da se vraćaju u utakmicu bez startnog plejmejkera.

Denver je ključnu prednost upravo napravio u trećoj četvrtini dobivši ovaj period 39:24. Jedina svetla tačka Hoksa u trećem kvartalu bio je Bogdanović, koji je postigao 11 uzastopnih poena u tom periodu.

Bogdan je nastavio da briljira i u četvrtoj četvrtini i najviše zahvaljujući njemu su bili u pristojnom zaostatku. Na kraju su uspeli da dođu do jednocifrenog zaostatka, unesu dramu u meč, ali Denver je na vreme stekao dovoljnu prednost i iskusno je održavao.

Utisak je bio da trener Majkl Meloun nije želeo da vrati Jokića u igru u četvrtoj deonici, želeo je sa drugom postavom da zatvori utakmicu, ali Atlanta se previše približila i morao je da reaguje.

Jokić se vratio u igru sredinom četvrtine i do kraja je nije mnogo forsirao. Postigao je onoliko koliko mu je odbrana protivnika davala, većinu koševa u završnici je postigao sa linije za slobodna bacanja i na kraju je bio sasvim dobar sa učinkom 25/8/8.

Nagetsi su zasluženo upisali 15. pobedu u sezoni, dok je Atlanta pretrpela trinaesti poraz.

BONUS VIDEO: POSLE 7 GODINA PENZIJE Ana Ivanović se vratila tenisu - Nadalova sestra poslala poziv

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)