POBEDA PARTIZANA U SPLITU NEREGULARNA? Neverovatni događaji u završnici meča, evo zašto bi crno-beli komotno mogli da ostanu bez trijumfa!

Novosti online

13. 03. 2023. u 19:46

KOŠARKAŠI Splita u susretu 20. kola regionalne ABA lige kao domaćini 4. marta u punoj dvorani na Gripama izgubili su od Partizana 95:96 (24:27, 23:21, 24:23, 24:25). Splićani su protiv favoriziranog protivnika odigrali ravnopravan susret, ipak 1,5 sekundi pre isteka vremena Džejms Naneli pogodio je trojku i rastužio domaće navijače. Ali...

ПОБЕДА ПАРТИЗАНА У СПЛИТУ НЕРЕГУЛАРНА? Невероватни догађаји у завршници меча, ево зашто би црно-бели комотно могли да остану без тријумфа!

KK Partizan / Dragana Stjepanović

Split je tako ostao bez pobede protiv Partizana u regionalnoj ligi, a bio je to 16. međusobni meč ovih timova u tom takmičenju.

Međutim, ispostavilo se da je pobeda Partizana - neregularna. Sudije ove utakmice bili su Damir Javor, Miloš Koljenšić i Edo Javor, koji su sa zapisničkim stolom napravili grešku na štetu Splićana. Naime, na terenu je u odlučujućim trenucima bio igrač koji je ranije isključen s pet ličnih grešaka.

Samim tim se dovodi se u pitanje regularnost utakmice. Split bi ovom trijumfom imao učinak 9-11 i bio bi osmi, u plej-of poziciji s tendencijom da bude šesti. Partizan je ovom pobedom uvelike uvećao šanse za prvo mesto i prednost domaćeg terena u eventualnoj finalnoj seriji.

Šta se dogodilo?

Francuski košarkaš u redovima Partizana Matijas Lesor zaradio je petu ličnu grešku na 50 sekundi do kraja, kad je faulirao Dominika Mavru. Trener Partizana Željko Obradović ga je izvadio iz igre, ali se dogodila se greška zapisničkog stola i peti faul Lesora nije bila zabeležen na semaforu.

Partizan je pri rezultatu 95:93 za Split imao poslednji napad, a Obradović je Lesora vratio u igru iako je imao pet ličnih grešaka. Bila je to ključna odluka Obradovića jer je upravo Francuz napravio poslednji blok za šut i pobedu, a odigrao je i ključnu odbranu na Mavri u završnim sekundama meča.


Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, "grobari" i "delije" zagrmeli kao jedan!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a