PA, DA LI JE MOGUĆE... Evo zašto Novak Đoković ne može ni na čelendžeru da igra

Novosti online

13. 03. 2023. u 19:35

DANAS je odjeknula vest da će Novak Đoković nakon što je propustio početak američke turneje konačno moći da zaigra na jednom turniru, ali nade su ubrzo ugašene.

ПА, ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ... Ево зашто Новак Ђоковић не може ни на челенџеру да игра

Tanjug/AP

Naime, Novak Đoković je pozvan da igra na događaju u Italiji tokom Majami opena kasnije ovog meseca, ali Srbinu to neće biti dozvoljeno prema važećim ATP pravilima.

Danas je organizator čelendžera u Sanremu pozvao Novaka da nastupi na turniru posle 18 godina.

Međutim pravila su takva da Nole čak ni tamo ne može da igra, pa će ljubitelji tenisa morati još da sačekaju kako bi Đokovića gledali na nekom turniru.

U članu 7.07 ATP pravilnika jasno stoji zbog čega srpski as neće moći da nastupi na pomenutom turniru.

- Igrčima koji su na ATP listi pozicionirani od 1-10 mesta, 21 dan pre prvog ponedeljka na ATP čelendžer turniru, zabranjeno je prijavljivanje, prihvatanje vajld karti i takmičenje na ATP čelendžer turniru.

Malo ljudi se seća da je Novak u maja 2005. godine osvojio Sanremo (fond 25.000) i to svega nekoliko dana pre nego što je napunio 18 godina.Turnir u Sanremu je danas u kategoriji čelendžera iz serije ATP 125.

Podsetimo, Đoković se vratio na vrh svetske rang liste osvajanjem Australijan opena ranije ove godine, a njegovo odsustvo sa ovomesečnih turnira preko Atlantika izazvalo je kontroverze tokom poslednjih nekoliko meseci.

Đoković će propustiti učešće na Otvorenom prvenstvu u Majamiju i Indijan Velsu u Sjedinjenim Američkim Državama zbog zahteva vlade koji će ga sprečiti da uđe u zemlju zbog odbijanja da bude vakcinisan protiv KOVID -19.

Teniski klub Sanremo je od tada zamolio srpskog asa da se takmiči na predstojećem događaju ATP Čelendžer 125, iako se čini jasno da neće moći da prihvati poziv iz razloga koji su van njegove moći.

Član 7.07 ATP pravilnika jasno kaže da Đokoviću neće biti dozvoljeno da igra na turniru bez obzira da li je voljan da to učini nakon što propusti Majami Open.

U međuvremenu, čini se da će Đoković jednostavno biti primoran da iz daleka posmatra akciju na ovomesečnom Majami openu, a američka vlada ne pokazuje znake da menja svoj stav po tom pitanju kako stvari stoje.

Guverner Floride Ron DeSantis nedavno je pozvao predsednika Džoa Bajdena da napravi izuzetak kako bi dozvolio Đokoviću da igra, čak je i sugerisao da bi ga rado dovezao u državu sa Bahama čamcem.

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu