TO SAMO RUSKINJI MOŽE DA PADNE NA PAMET! Ameri su skroz zatečeni, evo šta je teniserka iz Rusije uradila na Indijan Velsu (FOTO)

Novosti online

13. 03. 2023. u 18:27

NOVAK Đoković nije dobio pozitivan odgovor na molbu američkim vlastima da zaigra na mastersu u Indijan Velsu, ali tamo ima vrlo zanimljivih teniskih dešavanja i bez prisustva svetskog "broja 1".

ТО САМО РУСКИЊИ МОЖЕ ДА ПАДНЕ НА ПАМЕТ! Амери су скроз затечени, ево шта је тенисерка из Русије урадила на Индијан Велсу (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Dok traje rat u Ukrajini, ruski i beloruski sportisti su pod blažim ili strožim sankcijama. Neki od njih ne mogu uopšte da učestvuju na međunarodnim nadmetanjima, a neki mogu, ali uz određena ograničenja. U tenisu su ta ograničenja takva da se uz sportiste iz tih zemalja ne ističe odakle su, već piše da imaju neutralan status, nema isticanja zastave i grba njihovih država, a ako bi negde u čast osvajanja titule trebalo da se čuje himna, ona se ne bi intonirala u ruskom ili beloruskom "slučaju".

Međutim, i pored tih zabrana, ruska teniserka Anastastija Potapova uspela je da svojim potezom iznervira mnoge kojima Rusija nije draža strana u aktuelnom sukobu u Ukrajini.

Naime, ona je na meč protiv Džesike Pegule stigla u dresu fudbalskog kluba Spartak iz Moskve.

Iako je to odmah skinula, te ostala u standardnoj opremi, u kojoj je i odigrala pomenuti susret, njen potez je zapanjio one koji su mislili da se nikakva "ruska propaganda" neće dozvoliti tokom trajanja rata.

Društvene mreže su se "usijale" i to najpre zbog poziva da se Potapova sankcioniše, čak i dobije određenu vremensku zabranu nastupa, a potom zbog odgovora, čak i onih neutralni po pitanju rata, koji tvrde da ona već duže vremena dolazi na turnire u dresu kluba za koji, pritom, navija od malena.

Potez ove Ruskinje izazvao je u Americi prilično burne reakcije, a šta vi mislite - da li zbog ovog dresa Anastasija Potapova treba da snosi posledice?

Anketa

Da li Potapovu treba kazniti zbog dresa ruskog kluba?

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?