PARTIZAN PRED ZVEZDU BRINE NESLAVNA STATISTIKA: Od 27 poraza, čak ovoliko u gostima!

G. KELIĆ

25. 01. 2023. u 12:00

POSLE 24 slobodna sata, koja su dobili po povratku iz Podgorice, gde su u nedelju rutinirali Studentski centar (100:81), juče su za košarkaše Partizana počela 72 časa pripreme pred drugi evroligaški derbi na parketu Crvene zvezde (petak, 19.00).

ПАРТИЗАН ПРЕД ЗВЕЗДУ БРИНЕ НЕСЛАВНА СТАТИСТИКА: Од 27 пораза, чак оволико у гостима!

FOTO: ABA liga

U ta tri dana će trener Željko Obradović i njegovi saradnici pokušati da osmisle stategiju koja će im doneti ovosezonski prvenac nad večitim rivalom, ali ujedno i prvi trijumf u njihovom domu još od 2016. godine.

Nešto manje od sedam godina traje post "parnog valjka" na terenu crveno-belih, pošto ga pred njegovim auditorijumom nisu dobili od 7. juna 2016. i finalne serije domaćeg plej-ofa (72:75). Problemi u tom polju se nisu ni mrvicu popravili od dolaska najtrofejnijeg evropskog trenera, koji je od lane do danas izgubio svih pet duela odigranih na Zvezdinom igralištu (dobio tri kod kuće).

Koliko se izazovan zadatak nalazi pred momcima iz Humske vidi se i na primeru svih dosadašnjih gostovanja pod Obradovićevom palicom u prethodne dve godine. Mnogo se ove sezone govori o lošem Partizanovom učinku u Evroligi na putovanjima (samo dva trijumfa na deset mečeva), ali da nisu samo u pitanju okršaji u elitnom evropskom takmičenju vidi se i u ukupnom zbiru poraza crno-belih u ovoj i prošloj sezoni, koji pokazuje da su 21 od 27 neuspeha Obradovićevi puleni upisali van svoje hale.

Lane su u grupnoj fazi Evrokupa svih pet poraza doživeli u gostima (Andora, Lokomotiva, Turk Telekom, Huventud i Lijetkabelis), dok su u regularnom delu jadranskog takmičenja na strani padali od ruku Crvene zvezde i Cedevite Olimpije, a potom u plej-ofu jedanput od Budućnosti (polufinale) i triput od crveno-belih u finalu.

Ljubljančani zajedno sa Zvezdom su im napisali trenutno jedina dva minusa u ovogodišnjoj abaligaškoj kampanji, dok su u Evropi redom pognute glave napuštali megdane sa Albom, Baskonijom, Olimpijakosom, Realom, Barselonom, Asvelom, Makabijem i Valensijom.

Prosečno razlika kojom su gubili sve te mečeve iznosi devet poena, dok nešto više (11) jeste margina kojom je Zvezda u poslednjih pet mečeva slavila nad Partizanom u svom domu.

I pored sveg kvaliteta koji je neosporno sakupljen u timu bivšeg evropskog prvaka, neki kompleks očigledno postoji kod crno-belih kada dođu pred negostoljubivu atmosferu. Ista takva ih očekuje i u petak uveče, gde će se pored bodova za top osam i prekida negativnog niza, boriti i za obraz.

Gostovanja Zvezdi

C. zvezda - Partizan 71:56

C. zvezda - Partizan 90:76
C. zvezda - Partizan 85:81
C. zvezda - Partizan 80:77
C. zvezda - Partizan 90:74
*Od dolaska Obradovića.

BONUS VIDEO: DA LI JE JOKIĆ NAJBOLjI CENTAR U ISTORIJI NBA? Ova statistika kaže da jeste!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)