ZA KOGA NAVIJA NOVICA VELIČKOVIĆ NA FAJNAL-FORU? Bivši reprezentativac Srbije izneo očekivanja pred praznik košarke u Beogradu

Novosti online

19. 05. 2022. u 16:44

NOVICA VELIČKOVIĆ, svojevremeno je bio zvezda u usponu kojoj se prognozirala blistava košarkaška karijera u dresu Reala iz Madrida, tima koji će nastupiti na večerašnjem Fajnal-foru u Beogradu. Tim povodom govorio je za zvanični sajt Evrolige, o predstojećem prazniku košarke u zemlji košarke.

ЗА КОГА НАВИЈА НОВИЦА ВЕЛИЧКОВИЋ НА ФАЈНАЛ-ФОРУ? Бивши репрезентативац Србије изнео очекивања пред празник кошарке у Београду

Foto arhiva VN

Sportska ikona "grobara" okačila je patike o klin prethodne godine, a sada iz ugla zaljubljenika u prelepu igru prokomentarisala je predstojeći događaj u "Areni".

– Za nas je odlično što je završni turnir u Beogradu, grad je pepun navijača, turista, velika je stvar za Srbiju – počeo je Veličković. 

Zatim se osvrnuo na prvi polufinalni duel između Olimpijakosa i aktuelnih šampiona, ekipe Efesa.

– Efes je pokazao poslednjih nekoliko godina koliko je snažan. Ove sezone su počeli sporije, ali imaju veliki talenat, posebno kada je napad u pitanju. Nisam siguran da iko može da zaustavi Šejna i Vasu. Oni su top klasa u Evroligi i njima dajem blagu prednost. Olimpijakos je pokazao da igra timsku košarku, sve je moguće na jednoj utakmici. Ipak, dajem prednost Efesu koji zna kako se osvajaju titule – rekao je Veličković

Obzirom da je tri godine branio boje kluba iz prestonice Španije, nezaobilazno pitanje bilo je da prognozira ishod košarkaškog "El klasika".

– Ako se pogleda sezona, Barselona je možda favorit, verujem da i navijači tako misle. Ipak, Real Madrid je Real Madrid. Oni su decenijama dominantni, ja moj glas dajem Realu.

Košarkaši Olimpijakosa večeras od 18 časova sastaće se sa braniocem titule ekipom Anadolu Efesa u prvoj polifinalnoj utakmici Fajnal-fora. Dok će u drugom polufinalnom duelu snage odmeriti Real Madrid i Barselona.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri