POVRATAK U BUDUĆNOST! Partizan se na meču sa Huventudom dotakao nekadašnjeg vremena

G. KELIĆ

03. 11. 2021. u 19:50

NAVIJAČI crno-belih koji su se u utorak uveče zatekli u dvorani "Aleksandar Nikolić" na meču između Partizana i Huventuda (68:67) u trećem kolu Evrokupa, imali su osećaj da su kao u kultnom filmskom klasiku Roberta Zemekisa iz 80-ih godina prošlog veka, ušli u automobil ludog naučnika i vratili se skoro 30 godina unazad.

ПОВРАТАК У БУДУЋНОСТ! Партизан се на мечу са Хувентудом дотакао некадашњег времена

FOTO: M. Vukadinović

Na najčuveniji duel dva tima koji se desio u finalu Kupa evropskih šampiona.

Jer pored identičnog epiloga na kraju 40-minutne košarkaške borbe koja je ostvarena u identičnom maniru (samo je herojski plašt ovog puta obukao Panter umesto Đorđevića), nije mnogo drugačije bilo ni na parketu. Ponovo Obradović na klupi Partizana, ponovo u sastavu jedan Koprivica (Balša umesto oca Slaviše). Jedina razlika je što je vremenska mašina umesto u Istanbul, aktere odvela u čuvenu beogradsku halu, koja je priredila još jedan poznati čas ljubavi koji je bez reči ostavio ne samo gostujuću ekipu, već i mlade igrače crno-belih koji su se prvi put u životu susreli sa takvim ambijentom.

Posebno je očaran bio Alen Smailagić koga je huk sa tribina nosio tokom celog meča.

- Teška utakmica, nismo najbolje igrali, ali iz ovakvih mečeva se uče najbolje lekcije. Srećni smo što smo na ovakav način dobili. Navijači nisu prvi odustali, a onda su i nama dali snagu da dođemo do preokreta - istakao je krilni centar "parnog valjka".

I u pravu je Smailagić kada kaže da je njegov tim dobio važnu lekciju u susretu sa Kataloncima. I to besplatnu u idealnom trenutku. Jednu koja bi mogla da bude od presudnog značaja za dalji tok sezone.

- U principu smo odigrali lošu utakmicu, negde zaneseni atmosferom na koju mnogi nisu navikli, a od koje smo se i mi ostali odvikli prošle godine. Ovakve pobede mogu potencijalno da promene tok sezone. Kažu da dobre ekipe pobeđuju i kada ne igraju dobro, a ja se nadam da ćemo već sledeći meč dobiti sa boljom igrom - rekao je kapiten Zagorac.

Iako su se na 40 minuta svi u crno-belom, od navijača, igrača i stručnog štaba otputovali u neka prošla vremena, vreme je da se vrate u sadašnjnost jer iza vrata dolaze sve veći izazovi koji će pokazati za koliko je sposoban ovaj tim. Prvi sledeći već u subotu u ABA ligi kada na isto mesto dolazi ekipa FMP, koja je upisala pet trijumfa u nizu i nalazi se odličnoj formi. Prava pozivnica da navijači ponovo ispune dvoranu i vode tim do nove pobede. Sve sa ciljem da se na kraju sezone više ne bude moralo ići u prošlost u potrazi za trenucima sreće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri