JEDNA VIZA, A DVE ŽELJE: Čelsi dočekuje Real Madrid u drugom polufinalu Lige šampiona

OSTALA je još jedna viza za Istanbul o kojoj će se večeras (21.00) odlučivati u Londonu, gde Čelsi dočekuje Real Madrid u polufinalu Lige šampiona, posle remija (1:1) u prvom susretu dvomeča, odigranom u prestonici Španije.

ЈЕДНА ВИЗА, А ДВЕ ЖЕЉЕ: Челси дочекује Реал Мадрид у другом полуфиналу Лиге шампиона

Foto: AP

Kišno veče na stadionu "Alfredo di Stefano" prošlog utorka obeležilo je taktičko nadmudrivanje stručnjaka "plavaca" i "kraljevića", Tomasa Tuhela i Zinedina Zidana, u kojem je blagu prevagu odneo nemački trener sa klupe večerašnjeg domaćina.

- Imamo vremena da se pripremimo za Real, biće uzbudljivo. Veoma sam zadovoljan izborom igrača koje imam na raspolaganju za polufinale. Osećamo da smo spremni za veliku borbu i poprilično sam siguran da će nam biti potrebno sjajno izdanje za Madriđane koji će nas zasigurno namučiti - rekao je Tuhel posle pobede Čelsija nad Fulamom za vikend (2:0).

Inače, Nemac je i prošle godine stigao do same završnice najjačeg klupskog takmičenja Starog kontinenta, gde je sa ekipom PSŽ poražen od Bajerna. Što se tiče Čelsija, njima bi, ukoliko prođu Real, ovo bilo treće finale Lige šampiona, pošto su bili akteri 2008. i 2012. kada su osvojili ušati "pehar".

S druge strane, Madriđani se nalaze na dobro poznatoj teritoriji. Trener Zinedin Zidan je u klub doneo tri od 13 srebrnih amfora namnjenih prvaku Evrope, sa igračima koji su i dan-danas kičma ekipe. Zato i ne čudi to što ih i posle brojnih povreda i problema niko ne otpisuje, s obzirom na taj šampionski pedigre i auru pobednika koja ih krasi. Ono što može da obraduje Francuza jeste i činjenica da ponovo na raspolaganju ima kapitena i lidera tima Serhija Ramosa, dok je sa spiska putnika aviona koji je poleteo za London, izostao Rafael Varan.

- Preživeli smo i sada ulazimo u revanš sa idejom da pobedimo - rekao je Zidan posle prvog meča u Madridu.

MARSELO PROPUŠTA IZBORE

LEVI bek Reala Marselo umalo da preskoči večerašnji duel, ali ne zbog povreda ili suspenzija, već zbog toga što je morao da bude jedan od delegata na regionalnim izborima u Madridu održanim juče. Ipak, umesto pored glasačke kutije, Brazilac će se naći u sastavu Zidana, pošto mu je Izborni štab odobrio da ga zameni jedna gospođa koja je predviđena kao alternativa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!