PARTIZAN JE U SJAJNOJ FORMI: "Valjak" neće da stane!

Nedeljko Iljukić

27. 02. 2021. u 20:07

DA je Partizan ovako ozbiljno shvatao trku za prvo mesto na tabeli i ovako ozbiljno izgledao na terenu od početka sezone, danas bi možda stvarno bio na samo tri boda minusa od večitog rivala.

ПАРТИЗАН ЈЕ У СЈАЈНОЈ ФОРМИ: Ваљак неће да стане!

FOTO: M. Vukadinović

Ovako, ta "optička varka" koja se krije iza dva meča više u odnosu na Zvezdu, ali i činjenica da je ekipa Aleksandra Stanojevića zaista u vrhunskoj formi, mogu samo da još više bole stručni štab i prvotimce crno-belih koji su donekle prespavali prvi deo sezone.

NATHO HLADNOKRVAN

BIBARS Natho je opet izveo penal za Partizan. Na meču sa Inđijom je u 6. minutu sa bele tačke otvorio seriju od šest golova. Izraelac je to učinioponovo u svom stilu, više nego hladnokrvno.

- Već moramo da se okrenemo ka sledećoj utakmici. Dolazi nam Vojvodina i ako budemo igrali kao u poslednjih nekoliko nedelja, pobedićemo - kaže Natho.

Prisećanje na način na koji su "prosuti" bodovi u Novom Pazaru ili u Novom Sadu, dovoljan su razlog da matematika sa stilom "šta bi bilo da je bilo" počne da radi i kod navijača Partizana. "Parni valjak" je protutnjao Inđijom u petak, smestio domaćinu šest lakih komada u mrežu, a jedan od onih koji se upisao u strelce je i Miloš Jojić.

Povratnik među crno-bele je, prethodno, poslednji put pogodiomrežu kao igrač Partizana 30. novembra 2013. godine u pobedi nad Spartakom u Humskoj od 2:0. Mesec dana kasnije je Jojić postao fudbaler slavne Borusije Dortmund kod trenera Jirgena Klopa.

- Utakmica u Inđiji nije bila nešto naročito lepa za gledanje, ali kada date šest golova onda ipak ima nešto zanimljivo. Moglo je da bude još golova, imali smo još nekoliko izglednih šansi, iz prekida, ali i iz igre. Došli smo po tri boda i zasluženo pobedili. Sada nam preostaje da se dobro oporavimo i pripremimo za narednu utakmicu koja nas očekuje već u utorak. Dolazi nam Vojvodina, koja je na tabeli odmah iza nas i igra dobro, jedna od boljih ekipa u našem prvenstvu. To će biti derbi narednog kola. Igramo na našem terenu, u dobrom smo ritmu i verujem da ćemo nastaviti pobednički niz - kaže Jojić.

NIZOVI POBEDA

14 - M. siti (Engleska)

12 - Partizan (Srbija)
10 - C. zvezda (Srbija)
9 - Briž (Belgija)
8 - CSKA S. (Bugarska)
7 - Ajaks (Holandija)
7 - Trabzon (Turska)

Iskusni fudbaler aludira na sjajan Partizanov niz koji traje li traje... Crno-belima je Inđija bila 12. ekipa u nizu sa kojom su posle 90 minuta izašli sa terena kao pobednici. U celoj Evropi je ispred njih samo još Mančester siti koji ima 14 vezanih trijumfa. Partizan sada uživa u statistici i dobroj igri. Počeo je da vraća i dugove za "duševni bol" iz prvog dela sezone. Prvo je stradao Novi Pazar pre dve nedelje (4:1). U utorak u 16 časova u Humsku stižu Vojvodina i Nenad Lalatović.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)