AFRIČKI NOVAC STIŽE U SRPSKI FUDBAL: Finansijska injekcija stiže u Radnički (VIDEO)

Novosti online

22. 01. 2021. u 12:41

АФРИЧКИ НОВАЦ СТИЖЕ У СРПСКИ ФУДБАЛ: Финансијска ињекција стиже у Раднички (ВИДЕО)

Ilustracija sport Foto Dephositos

FUDBALSKI klub Radnički iz Pirota bi mogao da uskoro da dobije ozbiljnu finansijsku injekciju od investitora iz Južnoafričke Republike.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić je otkrio da su neimenovani investitori, sa iskustvom učešća u sportu u Letoniji i Litvaniji.

Vasić je naveo da je klubu dat predlog o saradnji, odnosno finansiranju, ali i da je u odgovoru, uz nameru da saradnja bude ostvarena, upućen i određeni broj zamerki.

„Pirot kao grad ima dobar imidž, mi gajimo fer odnose u sportu, nemamo nikakve probleme sa FSS, svi ugovori prema igračima su poštovani, znaju svi da igramo pošteno, da nismo u režimu 'tri za tri'. Ideja je da dobijemo stabilnog finansijera koji će popraviti rad u stručnom delu, koji će dovesti pojačanja, podići kvalitet omladinskog pogona i da pucamo na Superligu“, naveo je Vasić.

Vasić je dodao da je razgovor sa investitorima bio otvoren, da je naglasio da želi da imidž kluba bude održan.

„Ne želimo repove i dugove koji će ostati na teretu lokalne samouprave, niti imamo para za to, niti kadrove niti je naš posao, ako idemo na nivo profesionalnog sporta za to nam treba jaka kadrovska struktura i jak investitor“, istakao je Vasić.

Kako je naveo, Skupština kluba bi trebalo da bude održana sledeće nedelje i jedna od tema biće potencijalna saradnja sa investitorom.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)