CRNO_BELI BEZ MASKE NI DO TANJIRA: Rigorozne mere u Beleku zbog korone (VIDEO)

Milan BLAŽIĆ

20. 01. 2021. u 18:59

PARTIZAN je od prošlog petka na svojim prvim inostranim pripremama pod "udarom" korone i posle nekoliko dana lako je zaključiti da je stara baza u Beleku stara samo po imenu i klimatskim uslovima.

ЦРНО_БЕЛИ БЕЗ МАСКЕ НИ  ДО ТАЊИРА: Ригорозне мере у Белеку због короне (ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Sve ostalo nema dodirne tačke sa onim što je bilo pre...

Mere opreza, distanca, maske, merenje temperature tri puta dnevno i ostali sitni propratni detalji koji su komfor i opuštenost pretvorili u obazrivost i neskriveni strah svakodnevica su svih u crno-beloj ekspediciji.

Kada su u petak u prepodnevnim časovima Stanojević i njegovi puleni krenuli čarter-letom ka Antaliji, verovatno su mnogi pomislili da bi na Sredozemnom moru makar na dve nedelje mogli malo da smanje "gas" u vezi sa protokolom tokom pandemije virusa korona.

Negativni Pi-Si-Ar testovi kontrolisani su praktično na svakom punktu beogradskog aerodroma, dok pri sletanju u Tursku nije bilo ništa bitno osim važećih putnih isprava. Prvi ulazak u hotel "Kaja palaco" razuverio je sve koji su pomislili da se korona, bar privremeno, sklonila iz Turske.

Obavezno nošenje maske u zatvorenom prostoru se kontroliše revnosno, uz ekspresne opomene svakom ko nakratko zaboravi na to. Ulazak na doručak, ručak i večeru je dozvoljen samo u slučaju odgovarajuće telesne temperature koja se proverava na ulazu. Ukoliko toplomer "zapišti", sledi povratak u sobu, karantin i ishrana iz kreveta. Čak i ne zvuči toliko loše ukoliko temperaturu ne isprati pozitivan test...

SUTRA SA RUBINOM

VREME je za drugu, izvesno i najjaču, proveru Partizana na pripremama u Turskoj. Rival je ruski premijerligaš Rubin iz Kazanja sa početkom od 13 časova.

Poznato je i ko će biti poslednji rival crno-belih u Beleku posle otkazivanja ukrajinske Zorje. Reč je o makedonskom Sileksu, a utakmica je na programu 28. januara u 15 časova.

Kada se stigne do izobilja hrane koju nudi švedski sto tokom tri obroka nije moguće uzeti hranu bez asistencije kuhinjskog osoblja. Oni to čine uz obaveznu masku i rukavice na rukama, pa čak nije moguće ni uzeti tanjir pre nego što to dozvole stručna lica.

- Mi smo kao klub preduzeli sve mere, testiramo se nekada i na manje od sedam dana. Došli smo čarter letom u Tursku kako bismo izbegli aerodromske gužve, a u hotelu svi nosimo maske čak i u trenucima pre obroka. Dobro je što nema gužve, druge ekipe srećemo u prolazu, rizik je smanjen maksimalno jer niko ko nije gost hotela ne može da uđe unutra - pojasnio je šef struke Aleksandar Stanojević.

Oni koji požele da malo mira pronađu u spa-programu mogu da računaju na maksimalnih pola sata korišćenja bazena, saune i turskog kupatila, uz prethodno zakazivanje. Razlog za ograničenje leži u činjenici da se na svakih 30 minuta vrši dezinfekcija svakog kutka. Svi barovi u sklopu hotela otvoreni su tokom cele noći, ali to je i sa koronom i bez korone nešto što je igračkom kadru crno-belih uvek nedostupno.

- Sve se stalno dezinfikuje, a treninge održavamo na čistom vazduhu izbegavajući zatvoren prostor. Srećom, naše medicinsko osoblje zasad nema posla po tom pitanju jer niko nije dobio ni kijavicu - podvukao je Stanojević.

Svakodnevica u jeku korone nikome ne prija, ali je utisak da je crno-bela ekspedicija u Turskoj "kontroliše" na najbolji način. A kraj se, nadaju se svi, uveliko nazire...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere