ITALIJANI U VELIKOM FINALU: Potop Šahtjora, Inter se poigravao sa rivalom i zakazao okršaj sa Seviljom

Novosti online

17. 08. 2020. u 20:32 >> 22:49

FUDBLERI Intara plasirali su se u finale Lige Evrope, pošto su savladali Šahtjor sa 5:0.

ИТАЛИЈАНИ У ВЕЛИКОМ ФИНАЛУ: Потоп Шахтјора, Интер се поигравао са ривалом и заказао окршај са Севиљом

FOTO: AP

"Nerazuri" su zasluženo došli do trijumfa i zakazli finale sa Seviljom koje je na programu u petak. Šampion Ukrajine je samo jednom ozbiljnije zapretio Handanoviću.

Golove za tim Antonija Kontea postigli su dva puta Lautaro Martinez i Romelu Lukaku, a jednom je mrežu pogodio Danilo D'Ambrozio. Treba reći i da je Martinez upisao i asistenciju.

Šahtjor nije pokazao ništa na ovom meču. Delovao je kao tim koji nije dostojan polufinala Lige Evrope. Samo je Moraš imao dobru priliku i to je sve od Ukrajinaca.

Kao razbijena vojska je delovao Šahtjor, posebno u drugom poluvremenu. Delovalo je da "neroazuri" kada god krenu u napad mogu da daju gol.

Dve sjajne ekipe će odmeriti snage u finalu. U petak nas očekuje velika borba Intera i Sevilje (21.00).

Sastavi timova:

Inter: Handanović - Godin, De Fraj, Bastoni - D'Ambrosio, Barela, Brozović, Galjardini, Jang - Lukaku, Martinez.

Šahtjor: Pjatov - Dodo, Krivcov, Kočolava, Matvijenko - Antonio, Stepanenko - Marlos, Alan Patrik, Tajson - Moraeš.

PRVO POLUVREME:

1. MINUT - Počela je utakmica u Dizeldorfu. Kao što vam je poznato igra se jedan meč, bez prisustva publike.

6. MINUT - Uvodnih nekoliko minuta je prošlo  u opreznoj igri sa obe strane. Inter je probao iz slobodonoh udarca, ali nije bilo opasnosti po gol Pjatova.

12. MINUT - Kombinuju na sredini terena igrači šampiona Ukrajine. Brazilski majstori sa loptom pokušavaju da nađu rupu u odbrani kluba iz Milana, no izabranici Antonija Kontea za sada odlično stoje na terenu.

FOTO: AP

Brozović u duelu sa Tajsonom

17. MINUT - Kao da se boje da napadnu i jedni i drugi u uvodnom delu susreta. Šahtjor ima više loptu u nogama. Ipak, posed im nije omogućio da zaprete Samiru Handanoviću.

19. MINUT - GOL, VODI INTER! Pogrešio je golman Šahtjora, Barela je probio po desnoj strani, odlično je centrirao, a Lautaro Martinez se poklonio i glavom doneo prednost "nerazurima".

26. MINUT - Ne uspeva Šahtjor ni posle gola da zapreti rivali, pa Inter za sada čuva stečenu prednost. Mogao je italijanski tim da duplira prednost, no Lukaku i D'Ambrosio su zasmetali jedan drugom i propala je idealna prilika.

30. MINUT - Prva ozbiljnija situacija pred golom Intera. Dodo je dobio odličnu loptu na densoj strani, ušao je u kazneni prostor rivala, pronašao Moraeša, no njegov šut je izblokiran, pa je šampion Ukrajine dobio samo korner.

34. MINUT - Opet je zapretio Inter. Pokušao je Barela odličnim udarcem sa ivice šesnaestreca. Pjatov je dobro reagovao i odbio loptu u korner. Desni krilni napadač "nerazura" je za sada najbolji pojedinac na utakmici.

43. MINUT - Najbolja prilika za Šahtroj. Dobro je "tukao" Markos Antonio, ali je zamalo bio neprecizan.

45. MINUT - Nije imalo mnogo toga da se vidi u prvom poluvremenu. Ipak, ono što je najvažnije za Antonija Kontea ja da na semaforu piše Inter - Šahtjor 1:0.

DRUGO POLUVREME:

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme.

48. MINUT - Zamalo da Martinez postigne drugi gol. Uzeo je loptu na nekih 40 metara gola, pokušao je da lobuje istrčalog Pjatova, ali je Ukrajinac uspeo krajnjim naporom da interveniše.

51. MINUT - Prvi put na utakmici je pokušao Lukaku. Ni on nije precizan, jer je lopta nakon njegovog šuta otišla pored gola.

58. MINUT - Šahtjor nikako ne uspeva da stvori pravu šansu, pa je Inter za sada bliži finalu i duelu sa Seviljom.

62. MINUT - Kao da smo prozvali Ukrajince. Matvijenko je sjajno centrirao, Moraeš je sa nekoliko metara šutirao glavom, ali je to uradio pravo u slovenačkog golmana. Dosta sreće je imao sastav iz Milana.

64. MINUT - GOL. DUPLIRA PREDNOST INTER! Brozović je izveo korner, a fantastično je skočio D'Ambrozio i pogodio za 2:0. "Nerazuri" su sada jako blizu finala.

72. MINUT - Konačno se u šansi našao i Lukaku. Loše je šutirao sa nekih 15 metara. Iako ima ubitačnu levu nogu, Belgijanac u ovoj situaciji to nije pokazao.

74. MINUT - NOVI GOL INTERA. OPET MARTINEZ! Drugi gol fantastičnog Argentinca. Primio je loptu malo izvan šesnaesterca rivala, sjajno šutirao po zemlji i Pjatov je paradom samo ulepšao pogodak.

79. MINUT - NOVI GOL INTERA! Pogodio je i Lukaku. Pokazao je Belgijanac koliko je opasan iako ne igra dobro. Postigao je 32. pogodak u svim takmičenjima ove sezone.

83. MINUT - INTER NE STAJE! Protutnjao je Lukaku pored Kočolave. Potom je slabijom desnom nogom šutirao kroz noge Pjatova. Pravi potop Šahtjora.

90. MINUT - Kraj utakmice. Inter je drugi finalista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DULJAJ O DERBIJU U KOME NEĆE BITI AKTER: Ko ima moj broj molim ga da me ne zove tokom utakmice, igrači će znati šta treba da rade