Juventus nije nepobediv: Napoli osvojio Kup Italije posle penala

Beta

17. 06. 2020. u 23:14

Fudbaleri Napolija osvojili su večeras Kup Italije, pošto su u finalu u Rimu pobedili Juventus posle boljeg izvođenja penala sa 4:2.

Јувентус није непобедив: Наполи освојио Куп Италије после пенала

Tanjug/AP

Obe ekipe imale su prilike tokom utakmice, a dobru je propustio srpski igrač Nikola Maksimović u samoj završnici. Meč je završen bez pogodaka pa su osvajača Kupa odlučili penali.

Prvi penal šutnuo je fudbaler Juventusa Paulo Dibala, ali mu je golman Aleks Meret odbranio. Napoli je poveo golom Lorenca Insinjea, a zatim je Juventus ponovo promašio penal, jer je neprecizan bio Danilo.

Drugi gol za Napoli postigao je Mateo Politano, a zatim je strelac za crno-bele bio Leonardo Bonući. Siguran u timu Napolija zatim je bio Nikola Maksimović, a sa druge strane precizan je bio Aron Remzi.

Odlučujući pogodak postigao je Arkadijuš Milik.

Napoli je osvojio šesti Kup (1962, 1976, 1987, 2012, 2014), dok je Juventus jurio 14. trofej. To je prvi trofej Đenara Gatuza u trenerskoj karijeri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)