SKANDAL U SRPSKOM FUDBALU! Napredak izbačen u niži rang i nije jedini

Novosti online

23. 04. 2024. u 13:43

Fudbalski savez Beograda donosi stroge mere disciplinskim nepravilnostima klubova. Nakon što su klupski predstavnici zanemarili propozicije za takmičenje u Zonskoj ligi Beograda, odlučeno je da se Napredak iz Medoševca i Balkan iz Mirijeva isključe iz takmičenja za sezonu 2023/2024.

СКАНДАЛ У СРПСКОМ ФУДБАЛУ! Напредак избачен у нижи ранг и није једини

Foto: A. Ilić

Ključni razlog za ovu drakonsku kaznu je nedostatak ispunjavanja propisanih uslova za takmičenje, naročito u mlađim kategorijama.

Omladinska ekipa Napretka, učesnica treće lige omladinskih timova, nije odigrala dve zakazane utakmice, zbog čega je bila diskvalifikovana iz takmičenja. S obzirom na to da propozicije zahtevaju da svaki klub ima najmanje dva tima u mlađim kategorijama, a Napredak nije mogao da ispuni ovaj zahtev nakon isključenja svoje omladinske ekipe, bio je primoran na povratak u niži rang takmičenja, tačnije u Prvu beogradsku ligu.

Slična sudbina zadesila je i Balkan iz Mirijeva, koji nije uspeo da ispuni minimalne zahteve za stručni rad, a to uključuje prisustvo najmanje dve ekipe u mlađim kategorijama u redovnim takmičenjima. S obzirom na nedostatak ovih timova, Balkan je premešten u niži rang takmičenja, takođe u Prvu beogradsku ligu.

Ova odluka Fudbalskog saveza Beograda šalje snažnu poruku klubovima da će se strogo kažnjavati svako kršenje pravila i propozicija takmičenja, a da se obezbedi integritet i fer konkurencija u srpskom fudbalu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)