SEĆANJE NA LEGENDU: Ivica Osim dobio bulevar u rodnom Sarajevu

Novosti online

16. 05. 2023. u 13:41

U SARAJEVU je danas kod stadiona Fudbalskog kluba Željezničar na Grbavici svečano otkrivena ploča s novim nazivom ulice - Bulevar Ivice Osima. Ovaj bulevar je dobio ime po legendarnom selektoru poslednje reprezentacije SFR Jugoslavije.

СЕЋАЊЕ НА ЛЕГЕНДУ: Ивица Осим добио булевар у родном Сарајеву

FOTO: N. Skenderija

Ploča je otkrivena danas povodom obeležavanja Dana opštine Novo Sarajevo, mesec dana pošto je Skupština Kantona Sarajevo donela odluku o promeni naziva Zvorničke ulice u čast legende jugoslovenskog i bosanskohercegovačkog fudbala.

Inicijativu da se Zvornička ulica preimenuje u Bulevar Ivice Osima je zvanično podneo Željezničar 17. maja prošle godine, odnosno 17 dana pošto je u Gracu preminuo proslavljeni fudbaler i trener. U ovoj ulici se nalazi i stadion Grbavica u čijoj je blizini Osim rođen, odrastao i na kojem je počeo fudbalsku karijeru.

Osim je preminuo prvog maja prošle godine, samo pet dana pre 81. rođendana.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)