NATHO SAVRŠEN - 19 OD 19: Bibars: Svaki udarac stvara pritisak

M. Blažić

08. 03. 2022. u 10:30

MUČIO se Partizan u Subotici da probije bedem organizovanog i borbenog Spartaka (1:0), a kada je u finišu utakmice Lazar Lukić posle pregledavanja snimka pokazao na belu tačku sve je bilo jasno. Za jedanaesterac se obično kaže da je najbolja prilika u fudbalu, a kada se naspram protivničkog golmana nađe Bibars Natho, ta teza dodatno dobija na težini.

НАТХО САВРШЕН - 19 ОД 19: Бибарс: Сваки ударац ствара притисак

Foto: FK Partizan

Iskusni izraelski vezista je 19. put u crno-belom dresu preuzeo odgovornost prilikom izvođenja najstrože kazne (16 u Superligi i tri u Evropi) i 19. put pogodio. Da sve bude interesantnije, od svih realizovanih penala Natha samo se jednom dogodilo da protivnički golman pogodi stranu na koju će "nepogrešivi" šutirati, ali je to ipak bilo nedovoljno za odbranu.

- Svaki penal stvara pritisak. Nije bilo trave, morao sam da nameštam loptu kao kada se dete igra napolju, pa šutira sa drugarima. Ipak, srećan sam što sam pomogao ekipi da dođemo do tri boda - istakao je 34-godišnji Natho na početku priče o još jednom rutinski obavljenom poslu iz "svog resora".

Svestan je Natho da je Partizan na gradskom stadionu u Subotici bio daleko od svojih prepoznatljivih izdanja iz prvog dela sezone.

- Da, bila je izuzetno teška utakmica! Protivnik je veoma borben, imaju dobru i drugačiju igru. Nadam se da ćemo biti sve bolji u narednim mečevima. Nije bilo lako, teren nije bio sjajan, ali u nastavku ove sezone nema izgovora! Morali smo da pobedimo i to smo i učinili.


Red domaćih izazova, pa red evropskog uživanja. Crno-bele već za dva dana očekuje prvi meč osmine finala Lige konferencija protiv Fejenorda u Humskoj (četvrtak, 18.45).
- I dalje ne znamo ništa o njima, zato što se nismo skoncentrisali na njih, mislili smo samo o utakmici sa Spartakom i Superligi. Sada imamo jedan dan odmora, a posle toga ćemo početi da radimo pripremu za Fejenord. Naravno, pokušaćemo da damo sve od sebe, ali moram reći, takođe, da je naš rival treći u holandskoj ligi - zaključio je nepogrešivi crno-beli penaldžija.

 

BELENOV IMA "TAJNI RECEPT"


PENAL koji je Natho izveo u nedelju u Subotici bio je jubilarni 50. u njegovoj karijeri. Uz 43 realizovane najstrože kazne, stoji i sedam promašenih penala, svi u periodu dok je Izraelac igrao u Rusiji, za CSKA i Rubin.
Poslednji neiskorišćen penal dogodio se 26. novembra 2017. na prvenstvenom meču Rubin - CSKA 0:1. Zanimljivo je da je samo jedan golman u dva navrata uspeo da nadmudri Natha. Reč je o Aleksandru Belenovu, koji je ukrotio njegove udarce kada je branio za UFU i Kuban Krasnodar.

POZIV NAVIJAČIMA


NIJE Izraelac propustio priliku da pozove navijače da protiv Fejenorda, ali i u nastavku Superlige maksimalno podrže tim.
- Potrebni su nam navijači sve više i više, želimo skoro pun stadion za svaku utakmicu, domaću utakmicu, zato što smo u teškoj situaciji. Imamo još nekoliko utakmica do plej-ofa i moramo biti u punoj snazi. Ne želimo pet do deset hiljada navijača, želimo petnaest do dvadeset hiljada. Potrebni su nam i to govorim u ime svih igrača.

Bonus video: Kada je na Kup Koraća ušao vojni orkestar, "delije" i "grobari" su zagrmeli zajedno

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAKO KLINCI RASKIDAJU VEZE: Predsednik Napretka opleo po bivšem treneru