"NE ZNAM ČIME SAM OVO ZASLUŽIO!" Nikola Jokić zaprepastio američkog novinara i njegove kolege (VIDEO)

D. N.

07. 03. 2022. u 22:00

NIKOLA Jokić je ponovo uspeo da prilično iznenadi američku sportsku javnost.

НЕ ЗНАМ ЧИМЕ САМ ОВО ЗАСЛУЖИО! Никола Јокић запрепастио америчког новинара и његове колеге (ВИДЕО)

Foto: Tanjug / AP

Kako i ne bi, kada je MVP NBA lige u noći za nama izveo pravo košarkaško čudo.


U dramatičnoj pobedi njegovih Denver nagetsa nad Nju Orleansom, samo u četvrtoj četvrtini i produžetku Jokić je dao 30 poena. Samo u ta dva segmenta maratonske utakmice, da...


Koliko su bravure srpskog centra ostavile snažan utisak na novinare koji prate klub iz Kolorada, možda najbolje svedoče reči Adama Maresa iz "DNVR"-a:

- Nemam predstavu šta sam uradio da bih zaslužio Nikolu Jokića u mom životu, ali sam svakako zahvalan, poručio je on na Tviteru.

Zapanjen je bio i njegov kolega Ti-Džej Mekbrajd.

Kada je od novinara Majka Singera saznao da je Jokić kraj prošle sedmice propustio utakmicu sa Hjustonom jer mu je bilo toliko loše da nije ništa jeo dan i po, a da se pritom nije osećao najbolje i u prvom poluvremenu meča sa Nju Orleansom, Mekbrajd je napisao:

- Bože. Učinak od 46 (poena), 12 (skokova), 11 (asistencija), 4 (blokade) i 3 (krađe), uz preciznost šuta veću od 70% i to nakon što je bio toliko bolestan?!

Njemu, Singeru i Maresu pridružio se još jedan američki novinar koji svakodnevno prati Nagetse, Harison Vind, koga je najviše zaintrigiralo kako se Jokić ponašao u svlačionici posle nestvarnog nastupa:

- Trener Majkl Meloun je upitan kakav je Nikola Jokić bio u svlačionici posle utakmice, a odgovorio je: "Miran. Čoveče, on je hladnokrvni ubica".

Nikola Jokić - statistika u ovoj sezoni

Podsetimo, Nikola Jokić i ove sezone ima fantastičnu statistiku u NBA ligi: prosečno postiže 25,8 poena po meču, ima čak 13,8 skokova po utakmici, uz osam asistencija po takmičarskom nastupu.

Šta sledi za Jokića i Denver?

Nikola Jokić i Denver nemaju odmora - naredni meč igraju već u utorak, tri sata iza ponoći po srednjoevropskom vremenu, kada će ugostititi Golden Stejt.

U ovom trenutku Denver nagetsi su, uz učinak 38-26, šesti u Zapadnoj konferenciji NBA lige, a njihov rival drugi sa 43-21, s tim da će "ratnici" doputovati bez nekih od svojih ključnih igrača jer se njihovom treneru Stivu Keru ne sviđa aktuelni raspored mečeva, "pretumbanih" zbog ranijih korona-problema u ligi. 

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)