STEFAN MITROVIĆ ZA "NOVOSTI": U Katar po velike stvari

Ž. UROŠEVIĆ

20. 11. 2021. u 08:30

SUDBINA je izabrala da u borbama "orlova" za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. u orbitu izbaci dvojicu Mitrovića. Štopera Stefana, koji je na startu kvalifikacija u martovskoj noći spasao Srbiju poraza od Portugalije (2:2) izbacivanjem lopte Ronalda sa naše gol-linije, i golgetera Aleksandra, o čijem pogotku u Lisabonu će još dugo pričati (2:1).

СТЕФАН МИТРОВИЋ ЗА НОВОСТИ: У Катар по велике ствари

FOTO: M. Vukadinović

I što je posebno zanimljivo oba detalja, koja su presudila pobednika grupe, dogodila su se oko 90. minuta.

- Ovo što smo uradili je neverovatan uspeh, kada sada sve sagledam - kaže za "Novosti" 31-godišnji Stefan Mitrović, koji je rasplakao Portugalce, posebno njihovu prvu zvezdu Kristijana. - Za godinu dana, prešli smo put od gubitnika do slavljenika. Svima nam je bilo veoma teško posle penala sa Škotskom i izostanka sa Evropskog prvenstva, ali je sada sve drugačije.

I ŠPANCI NAVIJALI ZA NAS

PRIMAO je Mitrović čestitke i od saigrača iz španskog Hetafea.

- Pre meča sam često pričao sa njima. Znali su da mi je utakmica u Lisabonu veoma bitna. Većina od njih je pratila šta se dešavalo u Portugaliji, mnogi su i navijali za nas, pa su posle toga svi pohrlili da mi čestitaju. Niko nije krio oduševljenje i zbog načina na koji smo ih savladali - kaže naš defanzivac.

Ronaldo i društvo i dalje ne mogu da se pomire sa činjenicom da im u Beogradu nije priznat gol u samoj završnici, i tvrde da su zbog toga morali u baraž.

- Definitivno, na snimku se vidi da je lopta prešla gol-liniju, što sam i sam priznao. Međutim, bilo je onako kako je sudija u tom trenutku odlučio. Verujem da se svemu tome ne bi pridavala tolika pažnja da to nije bio udarac Ronalda, jednog od najboljih igrača današnjice. Ja sam bio i ostao timski igrač, ne bih sebe izdvajao.

Defanzivac Hetafea ističe da ova generacija može još mnogo toga da uradi.

- Čestitao bih svim igračima i stručnom štabu na ostvarenom uspehu. Međutim, mnogi posle svega viđenog smatraju da pod kormilom Dragana Stojkovića imamo kvalitet da uradimo i veće stvari. Sam plasman na svetsku fudbalsku smotru ne bi smeo da bude naš krajnji domet - tvrdi Mitrović.

DUEL Stefan Mitrović i Diogo Žota/FOTO: EPA

Samo da ne poletimo. Tako je selektor opominjao svoje izabranike pošto su bacili na kolena evropskog prvaka iz 2016.

- Ovo je naš novi početak. Koliko nas je neuspeh sa Škotima spustio, toliko bi ovo sve trebalo da nas podigne. Nacija je u transu, malo ko je mislio da smo kadri da se iz Portugalije vratimo uzdignuta čela.

NE PLAŠIMO SE NIKOGA

PEVALO se glasno u svlačionici "orlova" u Lisabonu: "Dajte Brazil da se igramo". Jer, ponovo smo na SP, i na žrebu bismo opet mogli da dobijemo "karioke", kao u Rusiji 2018.

- Izvlačenje je tek u aprilu, ali i da je ranije, ne bismo razmišljali o protivnicima. Znam da se ne plašimo nikoga, a najvažnije je da budemo maksimalno spremni, i da u Kataru uđemo u svaki meč, kao što smo u ovaj sa Portugalijom - ističe Mitrović.

Stefanu se u Lisabonu jedino nije dopalo kako su reagovarali domaći nakon susreta.

- Trebalo je da nam, kao što je to i sportski, pruže ruku i čestitaju. Ali nisu. Valjda su bili razočarani što protiv nas nisu mogli da budu ono što jesu. A stvarno su moćan tim - zalljučio je Mitrović, koji nije nastupao na SP 2018.

BONUS VIDEO: NOLE U TRANSU: Ovako slavi pobedu Orlova

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)