LIGA EVROPE: Matić za prvenac, Emeri za "poker"

Đ. S.

26. 05. 2021. u 07:23

NEMANjA Matić (32) će sa Mančester junajtedom danas u Gdanjsku, u finalu Lige Evrope protiv Viljareala (21.00, Arena 1) imati priliku da prvi put u bogatoj karijeri stavi ruke i na jedan evropski trofej.

ЛИГА ЕВРОПЕ: Матић за првенац, Емери за покер

Nemanja Matić Foto AP

Posle Nemanje Gudelja, koji se sa Seviljom prošle godine radovao pobedi u drugom po jačini međunarodnom takmičenju, naš as će probati da učini isto i da domaćim peharima (ukupno šest) iz Slovačke, Portugalije i Engleske pridoda i internacionalni.

- Moram da verujem u sudbinu, mojoj supruzi je rođendan 26. febuara, venčali smo se 26. Sada je i finale na taj dan, to je specijalan broj za mene i moju porodicu, moram da uzmem to dobro predskazanje. Nisam sujeveran, ali deluje mi da je to znak - kaže šef struke Junajteda Ole Gunar Solskjer.

On će naspram sebe imati stručnjaka za Ligu Evrope, trenera kojeg zovu "gospodin četvrtak" - Unaija Emerija, osvajača tri titule u Ligi Evrope. Zato i ne čudi kada kažu je najveća snaga "žute podmornice", zapravo njen kormilar, koji ima šansu da u ruci drži "poker" trijumfa u ovom takmičenju.

- Zaslužujemo da budemo u ovom finalu, pružićemo najbolje moguće izdanje i pokazati da želimo da se borimo za titulu - rekao je trener Viljareala, koji ove godine nije zabeležio nijedan poraz u Evropi.

Unai Emeri

 

SVA ČETIRI PUTA 0:0

AKO je verovati tradiciji i sujeverju, ljubitelje fudbala večeras očekuje prava uspavanka, pošto su se Viljareal i Junajted do sada sastajali u četiri navrata i svakog puta je bilo 0:0. Poslednji put, "đavoli" su igrali sa "žutom podmornicom" 2008. u grupnoj fazi LŠ.

SPEC VN

DELEGAT večerašnjeg finala Lige Evrope biće nekadašnji generalni sekretar FSS i vrhunski sportski pravnik Nebojša Ivković kojem je UEFA tako odala jedno od najvećih priznanja u dugogodišnjoj karijeri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!