VREDNE RUKE SEMBERIJE: Organizovan Sajam ženskog preduzetništva

B. Milošević

28. 10. 2020. u 16:38

UZ poštovanje svih propisanih zaštitnih mera zbog virusa korona, Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća grada Bijeljine, u saradnji sa Ženskom zadrugom i udruženjem zanatlija ,,Preduzetnik,, organizovala je dvodnevni Sajam ženskog preduzetništva pod nazivom ,,Vredne ruke Semberije,,

ВРЕДНЕ РУКЕ СЕМБЕРИЈЕ: Организован Сајам женског предузетништва

Foto: B. Milošević

Udruženje za očuvanje tradicije i starih zanata ,,Etno kreativa,, iz Janje,posetiocima su izložili stare narodne nošnje i komade odeće,nastale ručnim tkanjem,heklanjem,veženjem,pletenjem i šivenjem,a odnedavno,kako reče predsednica Udruženja Cvija Krajišnik, ove vredne žene su počele i proizvodnju mirisnih sapuna, na stari tradicionalni način.

Snežana Todorović je posetiocima Sajma ponudila zdravu,domaću hranu, pripremljenu od namirnica koje sama proizvodi.

- Nudimo domaći hleb,proju,pogačice,jela od mesa,te domaći med i rakiju, izdvaja Snežana samo deo od bogate ponude semberske trpeze.

Svetlana Rašević Sarić,direktorica ,,Ženske zadruge,, kaže, da je njihova misija pomoć ženama bez obzira da li su preduzetnice ili iz marginalizovanih grupa.

- Želja nam je da žena izađe iz sive zone na tržište,a ovakvi sajmovi, koji su i prodajnog karaktera, prilika je da žene ponešto i zarade. Bogata ponuda slatkih i slanih jela, kvalitetne, zdrave zimnice i ručnih radova, dokaz je da žene ne gube vreme ni u doba pandemije, i zaslužuju sve pohvale za svoj trud - kaže Svetlana Rašević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a