NOVAC DAJU MEŠTANI, A VIŠE GRAD: Novi asfalt u Donjoj Bukovici kod Bijeljine

V. Mitrić

24. 10. 2020. u 09:42

U DONjOJ Bukovici je pušten u saobraćaj novoasfaltirani deo puta u zaseoku Jevtići-Gajići, a reč je o deonici dugoj tri stotine metara za čiju je izgradnju izdvojeno u 42.500 konvertibilnih maraka od čega su meštani prikupili 13 hiljada KM, a ostatak je dala lokalna vlast.

НОВАЦ ДАЈУ МЕШТАНИ, А ВИШЕ ГРАД: Нови асфалт у Доњој Буковици код Бијељине

Foto: V. Mitrić

- Uz ovaj put žive i dve porodice poginulog borca, koje su takođe prikupile novac i njima se posebno zahvaljujem. U poslednje vreme Gradska uprava dobija mnogo zahtjeva za asfaltiranje, gde su meštani obezbedili 30 odsto sredstava i zbog toga smo u budžetu za ovu namenu planirali četiri miliona KM, a moguće je da će taj iznos biti i veći. Zbog velikog broja zahteva, pitanje je da li će svi putevi biti završeni u tekućoj građevinskoj sezoni, ali važno je da će svi zahjevi biti ispoštovani – kaže gradonačelnik Bijeljine, Mićo Mićić.

Foto: V. Mitrić

Novak Jevtić, čije domaćinstvo se nalazi pored novoasfaltiranog puta, kaže da su makadam i prašina godinama predstavljali problem meštanima.

- Bez pomoći Gradske uprave nikada ne bismo uspeli da asfaltiramo ovaj put. Ovde ima sedam domaćinstava kojima će svakodnevni poslovi od danas biti mnogo lakši. Prošle godine je, uz pomoć Grada Bijeljina, nedaleko odavde izgrađen most preko Lukavca koji nas je često plavio i odnosio staru konstrukciju – podsetio je Jevtić. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)