IZBEGLIČKA NASELjA SVE URBANIJA U CELOJ SRPSKOJ: Dodik u MZ „Modriča pet“ označio početak asfaltiranja tri ulice

Vid Blagojević

25. 10. 2020. u 16:33

ИЗБЕГЛИЧКА НАСЕЉА СВЕ УРБАНИЈА У ЦЕЛОЈ СРПСКОЈ: Дoдик у MЗ „Moдричa пeт“ oзнaчиo пoчeтaк aсфaлтирaњa три улицe

Foto: Vid Blagojević

SRPSKI član predsedništa BiH posetio je novu MZ „Modriča pet“ u Modriči i tom prilikom označio početak radova na asfaltiranju tri glavne ulice u dužini od 1,7 kilometara.

Kako je rečeno asfaltiraju se ulice Svetoga Vasilija Ostrškog. Svetog Ilije i Laze Kostića. Ovakva naselja u Republici Srpskoj moramo stalno pomagati kako bi ovim ljudima stvorili što bolje uslove za život rekao je Dodik prilikom posete i dodao

-Mnoga izbeglička mesta su se izgradila u prelepa naselja i naravno da je potrebano da izgradimo asfalt, da izgradimo infrastrukturu, rasvetu, da izgradimo sve što je neophdno, ako je potrebno da ovde pored mesne crkve izgradimo i mali vrtić. Zadatak nas, države jeste da zajedno sa njima izgradimo infrastrukturu i održiv način života. – rekao je Dodik u razgovoru sa građanima.

Nevenko Cvjetković mještanin samatra „ da asfaltranjem ulica ovo naselje postaje urbano i postaje gradska zona, prelepo naselje koje je nastalo od 2000.godine“.

Zahvaljujući angažovanju Mesne zajednice, opštine Modira i Vlade Srpske završena je u ovom naselju kanalizacija, asfaltirno je desetak ulica a ostalo je još da se asfaltira oko 18 kilometara ulica u naselju.

-Ovo je izuzetno poseban dan za stanovike ovog naselja jer smo upravo započeli realizaciju jednog kapitalnog projekta koji je od izuzetnog značaja. Realizacijom ovog projekta naša Mesna zajednica postaje urbana gradska zajednica. Asfaltiranje i ove tri ulice finansiraće Vlada RS sa 260 hiljada maraka.- rekao je Tibor Jovičić predsednik MZ“Modriča pet“

Mesna zajednica „Modriča pet“ ima 600 domaćinastvao i nastala je posle 2000.godine kada je oko 2400 proteranih Srba iz Gostovića, Zavidovića, Žepča, Lendića, Gračanice, Sarajeva, Tuzle i drugih mesta iz Fedracije BiH i ovdje našlo svoje novo ognjište.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)