PROŠLA TURISTIČKA GODINA U TREBINJU NAJBOLJA DO SADA: Sezona za pamćenje

D.Curać

20. 01. 2024. u 06:30

U TREBINjU je u prošloj godini registrovano više od 200.000 noćenja turista, pa će 2023. prema svim parametrima ostati zlatnim slovima upisana u istoriji turizma ovog grada kao najbolja i najuspešnija od kada se meri turistički promet, saopšteno je iz trebinjske Turističke organizacije.

ПРОШЛА ТУРИСТИЧКА ГОДИНА У ТРЕБИЊУ НАЈБОЉА ДО САДА:  Сезона за памћење

D. Curać

U Trebinju je u prošloj godini evidentirano 201.076 noćenja turista, što je za 11,45 odsto više u odnosu na do sada rekordnu 2022. godinu, navedeno je u saopštenju.

- U prošloj godini evidentirano je 64.377 noćenja domaćih turista, dok je registrovano 136.699 noćenja stranih gostiju - kažu u TO Trebinje.

Turisti su najčešće posećivali i obilazili bogato kulturno-istorijsko nasleđe - manastire, crkve, spomenike, Stari grad - Kastel (sa džamijama), Muzej Hercegovine, Perovića (Arslanagića) most.

- I vinski podrumi, ali i restorani i konobe sa nacionalnom kuhinjom iza sebe imaju veoma uspešnu godinu s obzirom na izuzetnu posećenost turista. Rekordan broj poseta zabeležen je i u kompleksu "Grad sunca", koji je i ove godine dodatnim sadržajima doprineo obogaćivanju turističke ponude u Trebinju - naveli su u TO Trebinje.

Gosti iz 73 zemlje

NAJVEĆI broj inostranih noćenja odnosio se na turiste iz Srbije, sa 52 odsto, Turske sa 19, Crne Gore sa šest, Grčke sa četiri, Kine sa tri i Hrvatske sa dva odsto. Prostorije Turističkog informativnog centra posetilo je 22.347 turista iz 73 zemlje. Najviše ih je bilo iz Srbije, Crne Gore, Rusije, Kine, Francuske, Nemačke.

Iz TO Trebinje su naveli da svi pokazatelji jasno i nedvosmisleno govore da se turistička 2023. godina definitivno može okarakterisati kao najbolja i najuspešnija do sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)